Vágólapra másolva!
Az elmúlt hetek egyik legtöbbet tárgyalt átigazolási "szappanoperája" Zlatan Ibrahimovic esetleges távozása volt az Internazionalétól. A svéd csatárt az FC Barcelona csábítja, és egyes spanyol források már azt is tudni vélték, hogy a katalánok a kameruni gólvágót, Samuel Eto'ót adnák oda a milánóiaknak Ibráért cserébe, s még valamennyi pénzt is fizetnének az aktuális olasz gólkirályért. A legutóbbi hírek szerint azonban az Inter nem megy bele az üzletbe, mégpedig azért, mert úgy vélik, hogy Eto'o túl magas fizetési igénnyel állt elő.

A Corriere dello Sport értesülései szerint Eto'o évi tízmillió eurós fizetést szeretne kapni az Internél, márpedig a milánói egyesület vezetősége ezt sokallja. Az olasz lap úgy tudja, hogy Ibra a csereüzlet nélkül, készpénzért is Barcelonába szerződhet, és ez esetben az Inter az Olympique Lyon csatárával, Karim Benzemával pótolná a svéd támadót.

A francia válogatott labdarúgó egyrészt fiatalabb Eto'ónál, ráadásul a fizetési igényei is sokkal alacsonyabbak - állítólag mindössze négymillió euróval is beérné évente. A leigazolását pedig megkönnyítené, hogy a transzferbe a milánóiak belevehetnék Patrick Vieirát, aki távozni szeretne a klubtól, és a Lyon is érdeklődik iránta.

További átigazolási hírek:

A Chelsea kiszemeltje a holland AZ Alkmaar belga támadója, Moussa Dembélé. A Tottenham Hotspur mexikói támadója, Giovani dos Santos kölcsönbe az Espanyolhoz kerülhet.

A Middlesbrough középpályása, Gary O'Neil a Fulhambe tart. A Sochaux a Paris Saint-Germain és a Rennes ajánlatát is visszautasította a török csatárárért, Mevlüt Erdingért.

Az Auxerre két focistája, Kamal Chafni és Jean-Pascal Mignot is meghosszabbította szerződését. A Mönchengladbach válogatott szélsője, Marko Marin a Werder Bremenbe tart.

A Nice megszerezte a dél-afrikai Kaizer Chiefs védőjét, Jonathan Quarteyt. A Sevilla olasz kapusát, Morgan de Sanctist a Napoli szeretné hazacsábítani.

A Genoa leigazolta a Siena marokkói középpályását, Huszin Harzsát. Az AS Roma chilei középpályása, David Pizarro hamarosan meghosszabbíthatja szerződését.

www.global-soccer.eu