Vágólapra másolva!
 

Immár tény, hogy a Real Madrid régi-új elnöke Florentino Pérez, és az is eldőlt, hogy a királyi gárda kispadjára a Villarreal chilei edzője, Manuel Pellegrini ülhet le.

A nagy nyári jövés-menés azonban majd csak most kezdődik a Realnál, hiszen a keretben jelentős változások lesznek, elvégre Pérez egy korábbi nyilatkozatában elmondta: ezúttal egy átigazolási időszak alatt kell végrehajtania azt, amit korábban három év alatt tett meg. Mindez a legtöbb spanyol lap szerint azt jelenti, hogy nem csak egy, hanem három "galaktikus" is érkezik majd a Santiago Bernabéu stadionba.

A La Gazzetta dello Sport szerint az egyik új sztárigazolás az Internazionale svéd támadója, Zlatan Ibrahimovic lehet, aki többször is utalt arra, hogy szeretné Olaszországon kívül is kipróbálni magát.

A csatárt, aki a nemrég véget ért idényben megszerezte a gólkirályi címet a Serie A-ban, korábban az FC Barcelonával is kapcsolatba hozták, és az olasz napilap értesülései szerint a Real akkor jelentkezne be érte, ha nem tudja megszerezni Kakát az AC Milantól. Pérez állítólag 40 millió eurót fizetne Ibráért az Internek, és még a holland középpályást, Wesley Sneijdert is "hozzácsapná" az üzlethez.

A Hertha BSC védőjét, Josip Simunicot a Fulham csábítja. A Portsmouth középhátvédje, Sol Campbell a svájci FC Baselbe tart.

A West Ham United ausztrál védője, Lucas Neill a Manchester Cityben köthet ki. A Bayer Leverkusen tunéziai védője, Karim Haggui a Hannoverbe igazolt.

A Stade Rennes középpályását, Jérome Leroyt az AS Saint-Etienne szeretné leigazolni. Az AS Roma középpályását, Simone Perrottát a Bayern Münchennel hozták kapcsolatba.

A lengyel Lech Poznan csatárát, Robert Lewandowskit a Wolfsburg csábítja. A Monaco megszerezte a Nice nigériai védőjét, Onyekachi Apamot.

Az AS Roma montenegrói csatára, Mirko Vucinic négy évvel meghosszabbította szerződését. A Juventus támadója, Vincenzo Iaquinta 2013-ig elkötelezte magát a klubhoz.

www.global-soccer.eu