Vágólapra másolva!
A Manchester City a szezon során végrehajtott sztárigazolások ellenére sem harcolta ki a nemzetközi kupaszereplés jogát, ám az egyesület arab tulajdonosai egyelőre még türelmesek. A következő idényben azonban a minimális cél az első hat közé kerülés lesz a gárda számára, ezért a klub alighanem rendkívül aktív lesz a játékospiacon. Alig akad olyan nevesebb futballista, akivel ne hozták volna már kapcsolatba a manchesterieket, ezzel együtt bizonyára távozók is akadnak majd, ezek egyike a brazil középpályás, Elano lehet, aki az Internazionaléban folytathatja.

A válogatott labdarúgó még 2007-ben érkezett Angliába, és első idényében alapember volt a csapatban, de az idei bajnokság első felében a kispadra szorult. A menedzserrel, Mark Hughes-zal is meglehetősen feszült volt a viszonya, így már januárban a távozását rebesgették, de Elano akkor maradt, és a tavasszal már több lehetőséget kapott. Ennek ellenére továbbra sem érzi jól magát a klubnál, főleg amiatt, mert Hughes többször is szélső középpályásként szerepeltette, noha ő leginkább irányítóként szeret játszani.

A hírek szerint az Internazionale mestere, José Mourinho viszont erre a posztra szemelte őt ki, és a milánóiak kilencmillió fontot is hajlandóak lennének kifizetni érte. Elano kontraktusa még két évig érvényes a Citynél, de megfelelő ajánlat esetén aligha tartóztatnák őt.

További átigazolási hírek
A szerb Crvena Zvezda középpályását, Nenad Milijast az AS Roma szemelte ki. Az Olympique Marseille argentin középhátvédje, Renato Civelli iránt a Blackburn Rovers érdeklődik. A Juventus célpontja az Udinese középpályása, Gaetano d'Agostino. A VfL Wolfsburg megszerezte az Auxerre dán középpályását, Thomas Kahlenberget. A Bayer Leverkusen leigazolta az FC Basel csatárát, Eren Derdiyokot.

A Hoffenheim védője, Christoph Janker a Hertha BSC-be tart. Az Eintracht Frankfurt macedón kapusa, Oka Nikolov 2010-ig meghosszabbította szerződését. A Schalke horvát középpályását, Ivan Rakiticet a Hamburger SV szeretné leigazolni. A Girondins Bordeaux végleg megszerezte az AC Milantól az eddig kölcsönben szerepelt középpályást, Yoann Gourcuffot. A VfB Stuttgart érdeklődik a Bayer Leverkusen csatára, Patrick Helmes iránt. A Lazio bejelentkezett a Torino svájci középpályásáért, Blerim Dzemailiért. A Manchester City középpályása, Stephen Ireland öt évvel meghosszabbította szerződését.

www.global-soccer.eu