Vágólapra másolva!
 

A hét végi, Villarreal elleni vereséggel biztossá vált, hogy a Valencia a következő évben nem lesz ott a Bajnokok Ligájában, sőt, a klub számára még a nemzetközi kupaszereplés is veszélybe került.

A Primera División utolsó fordulójában a Deportivo akár még meg is előzheti a csapatot, és ez esetben a Valencia egy idényre búcsút vesz az európai porondtól. Mindez tovább nehezítené a klub amúgy is katasztrofális anyagi helyzetét, és szinte biztossá válna, hogy a gárda kénytelen eladni legjobbjait.

Biztos távozónak tűnik például David Villa, aki néhány nappal ezelőtt kijelentette: a következő szezonban a Bajnokok Ligájában játszik. Mivel ezt Valenciában nem teheti, így aztán a kérdés már csak az, hogy hol folytatja pályafutását.

A spanyol lapok szerint a csatárt több angol egyesület is csábítja (szóba került a Manchester City és a Liverpool is), de az FC Barcelona és az Atlético Madrid is az érdeklődők között van. Az említett klubok közül csak a manchesteriek hiányoznak majd a BL-ből.

A legújabb hírek szerint pedig a Real Madrid is vinné Villát, ráadásul a Valencia másik klasszisával, David Silvával együtt - sőt, a királyi gárda elnökjelöltje, Florentino Pérez elsősorban Silvát szeretné megszerezni. Az Európa-bajnok balszélső mindenesetre rendkívül profi módon nyilatkozott: elmondta, hogy jelenleg csak arra koncentrál, hogy minél jobb eredményt érjen el a Valenciával. A jövőről nem beszélt...

A Blackburn Rovers dél-afrikai középpályása, Aaron Mokoena a Portsmouth-ban folytatja pályafutását. A másodosztályú Duisburgnak kölcsönadott Cédric Makiadi a nyáron visszatér a Wolfsburghoz.

A Borussia Dortmund magyar középpályása, Hajnal Tamás iránt a Hamburger SV érdeklődik. A Karlsruher SC védője, Maik Franz az Eintracht Frankfurtban köthet ki.

A Fiorentina szívesen szerződtetné a TSG Hoffenheim jobbhátvédjét, Andreas Becket. Az Aston Villa középpályását, Nigel Reo-Cokert az Everton és a Fulham is szeretné megszerezni.

A Bayern München brazil védőjét, Brenót a PSV Eindhoven és az AZ Alkmaar csábítja.

www.global-soccer.eu