Vágólapra másolva!
Egy évvel, 2010. június 30-ig meghosszabbította Dárdai Pál szerződését a német labdarúgó Bundesligában idén negyedik helyen záró Hertha BSC. A klub csütörtöki bejelentése szerint a 33 éves középpályás, aki 1997 óta szerepel a berlini csapatban, a kontraktus lejárta után várhatóan az egyesület utánpótlás-részlegénél kap szerepet.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy Pál nálunk marad. A kezdetektől nálunk játszik és nagyon örülnénk, ha megdöntené Michael Sziedat klubcsúcsát" - nyilatkozott a Hertha BSC honlapján Dieter Hoeness menedzser. A hetvenes évek kiválósága, Sziedat 280 Bundesliga-meccsen lépett pályára az együttesben, Dárdai jelenleg 269-nél jár.

"Nagyon jól érzem magam Berlinben, és boldog vagyok, hogy hosszú távra összekötöttem az életemet a klubbal. Berlin az én városom, és a Hertha BSC az én egyesületem" - fogalmazott Dárdai.

Dárdai - aki 1996. december 1-jén került a berliniekhez - elmondta, hogy a Dieter Hoeness menedzserrel aláírt szerződés értelmében egy évet még mindenképp a profik között játszik, közben végzi az edzői iskolát, utána pedig - három év múlva - a Hertha egyik utánpótláscsapatának az edzője lesz, így a berliniek a szurkolók egyik legnagyobb kedvencét hosszú távra magukhoz láncolták.

Dárdai hangsúlyozta: rendkívül örül annak, hogy a klub a továbbiakban is számít rá. "Ha az elkövetkező egy évben ugyanolyan jól megy a játék, mint a most véget ért szezonban, még a profi szerződés meghosszabbítása is szóba jöhet. De ha mégsem, akkor sem leszek elkeseredve" - nyilatkozta, hozzátéve: az álma az, hogy profi pályafutását a magyar válogatottal a dél-afrikai világbajnokságra kijutva s ott jól szerepelve fejezze be, hiszen akkor már elmondhatná, hogy valóban szép karriere volt.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A most megszületett berlini forgatókönyv alapján Dárdai a jövő nyáron kezdi az edzői tanfolyamot, s azt az amatőröknél való kétéves s egyben a levezetést is szolgáló játékkal egy időben kívánja befejezni. Az MTI-nek elmondta: nem kizárt, hogy a tanfolyamot Magyarországon, mégpedig Telkiben, az ottani rendkívül jól felszerelt edzőközpontban végzi majd. Utána pedig jöhet az utánpótlás a berlinieknél.

Most azonban rövid - otthoni - szabadság után a Herthára, illetve az első csapatra koncentrál, s szeretne minél előbb rekordot dönteni. S természetesen a magyar válogatottra is összpontosít, ahol - mint hangoztatta - Erwin Koeman irányítása alatt rendkívül jólesik neki a játék.

A Hertha a nemrég véget ért szezonban több héten át vezette a Bundesligát, ám végül a dobogóról is lecsúszva csak negyedik lett, így Bajnokok Ligája-selejtező helyett az Európa-ligára készülhet.