Vágólapra másolva!
Érdekesen alakult az idény a Chelsea csatára, Didier Drogba számára. Az elefántcsontparti világklasszis a szezon első felében csak kevés játéklehetőséget kapott Luiz Felipe Scolaritól, és akkor valószínűnek tűnt, hogy a bajnokság végén távozik a klubtól - ám amikor Guus Hiddink lett az edző, Drogba bekerült a kezdők közé, és ezt gólokkal hálálta meg.

Úgy tűnt tehát, hogy mégis marad a Stamford Bridge-en, ám jött az FC Barcelona elleni BL-elődöntő, ahol a londoniak az utolsó percben kapott góllal estek ki, miközben több elmaradt tizenegyest is számon kértek a játékvezetőtől.

A reklamálásban Drogba volt az egyik leghevesebb, a kamerák előtt dühöngött, és a hírek szerint amellett, hogy ezért várhatóan többmeccses nemzetközi eltiltás vár rá, a klub vezetőségénél is kihúzta a gyufát.

A Chelsea állítólag a nyáron megválik a csatártól, ami aligha lesz nehéz ügy, hiszen érdeklődőben nincs hiány - ugyanakkor a megfelelő utánpótlásról is gondoskodni kell, mert Drogbán kívül jelenleg csak Nicolas Anelka számít vérbeli csatárnak a keretben. A legújabb hírek szerint a londoniak két focistát néztek ki, akik közül az Atlético Madrid argentin játékosa, Sergio Agüero lenne a drágább.

A Kun becenévre hallgató focista mindössze 20 esztendős, de már két éve ontja a gólokat a Primera Divisiónban, és a madridiak közel 50 millió eurót kérnének érte. Ennél sokkal gazdaságosabb megoldásnak tűnik a Wolfsburg bosnyák csatárának, Edin Dzsekónak az elcsábítása. Ő szintén fiatal, hiszen csak 23 éves, és ebben a szezonban szenzációsan futballozott mind a Bundesligában, mind hazája válogatottban.

A Newcastle United csatárát, Alan Smith-t a Wigan Athletic szemelte ki. Az AC Milan fiatal támadója, Pierre-Emerick Aubameyang a következő idényben kölcsönben a Lille-ben szerepel majd.

A Bochum japán középpályása, Ono Sindzsi irán a Fulham érdeklődik. A Genoa szívesen leigazolná az Internazionale szélsőjét, Ricardo Quaresmát, aki jelenleg kölcsönben a Chelsea-nél szerepel. Az Olympique Marseille állítólag tízmillió eurót ajánlott az Anderlechtnek Mbark Busszufáért.

www.global-soccer.eu