Vágólapra másolva!

Kettős francia-ukrán csata az UEFA-kupában

Csütörtökön a negyeddöntő első mérkőzéseivel folytatódik a labdarúgó UEFA-kupa, két párharcban is ukrán csapat találkozik francia riválissal.

Az elmúlt évek UEFA-kupa-történelme alapján nagyon kemény összecsapásnak ígérkezik a 2004-es finalista Olympique Marseille és a Sahtar Donyeck találkozója, de minden bizonnyal komoly küzdelmet hoz majd a Paris Saint-Germain és a Dinamo Kijev párharca is.

"Remélem, mindkét francia csapat továbbjut majd, amennyiben ez összejönne, fantasztikus csatát vívhatnánk egymással. Az az összecsapás nyilván különbözne egy francia bajnokitól" - nyilatkozta Eric Gerets, a marseille-iek vezetőedzője.

A Hamburger SV a Manchester Cityvel találkozik, a németek még versenyben vannak a bajnoki címért, ugyanakkor az angolok a Premier League-ben már nem érhetnek el komoly eredményt, így kizárólag az UEFA-kupára koncentrálnak.

Az Udinese - amely az előző fordulóban a Huszti Szabolcsot foglalkoztató, címvédő orosz Zeniten jutott túl - a Werder Bremen ellen lép pályára. A brémaiaknak korábban már sikerült egy olasz együttest búcsúztatniuk, a 16 közé jutásért az AC Milan ellenében léptek tovább.

UEFA-kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Sahtar Donyeck (ukrán) - Oympique Marseille (francia) 18.30
Paris Saint-Germain (francia) - Dinamo Kijev (ukrán) 20.45
Hamburger SV (német) - Manchester City (angol) 20.45
Werder Bremen (német) - Udinese (olasz) 20.45

A visszavágókat egy hét múlva rendezik.