Vágólapra másolva!
 

A Portsmouth a jelenlegi szezonban már a harmadik edzőjét "fogyasztja", s a legutóbbi bajnokságban a középmezőnyben szerepelt, jelenleg a kiesés ellen küzd.

A Pompey 32 forduló után csak 14. a tabellán, és mindössze négy ponttal előzi meg a már kieső helyen álló Newcastle Unitedet. Pedig a csapatban kiváló futballisták szerepelnek, azonban ha a klub nem tudja megőrizni élvonalbeli tagságát, akkor nyáron a sztárok többsége alighanem távozik az egyesülettől. A legkapósabbnak pedig a klub két angol válogatottja tűnik.

A jobbhátvéd Glen Johnson iránt a lapok szerint a Liverpool már a télen is bejelentkezett, de a Portsmouth januárban nemet mondott a Vörösök nyolcmillió fontos ajánlatára. A hírek szerint Rafa Benítez azonban nem tett le arról, hogy szerződtesse a védőt, akit a Pompey a Chelsea-től igazolt le még 2007-ben - először kölcsönbe, majd pedig végleg.

A másik focista, akiért a Portsmouth a nyáron jelentősebb összeget kaszálhat, a volt liverpooli csatár, Peter Crouch. A hórihorgas támadó a nyáron hagyta ott a Vörösöket, de a Fratton Parkban is eredményesen futballozik - őt állítólag a Manchester City szeretné megszerezni, akár 12 millió fontért is.

További átigazolási hírek:
A Manchester City legújabb kiszemeltje az FC Barcelona középpályása, Andrés Iniesta. A Borussia Mönchengladbach szélsője, Marko Marin iránt a Werder Bremen érdeklődik. A VfB Stuttgart a Paris Saint-Germain csatárát, Pegguy Luyindulát szeretné szerződtetni.

A Laziót a Catania argentin kapusával, Albano Bizzarrival hozták kapcsolatba. Az Udinese a hírek szerint közel áll ahhoz, hogy megszerezze a Reggina csatárát, Bernardo Corradit. Az AC Milan a brazil származású japán védőt, Marcus Túlio Tanakát figyeli. Az AS Roma kiszemeltje a Twente osztrák csatára, Marko Arnautovic.

www.global-soccer.eu