Vágólapra másolva!
A Real Madrid elsősorban a védelmének köszönheti nagy tavaszi menetelését, hiszen a csapat a legutóbbi 13 bajnokiján mindössze négy gólt kapott, és tíz találkozón egyáltalán nem került hálójába a labda. A hátsó alakzatban alapembernek számít az argentin Gabriel Heinze is, aki nem csak bal-, hanem középhátvédként is bevethető, az együttes védői közül azonban őt éri a legtöbb kritika. A harmincéves futballista szerződése ráadásul 2010 nyarán lejár, így valószínűnek tűnik, hogy a Real a nyáron megválik tőle, ellenkező esetben ugyanis nem kérhet pénzt érte.

A kérdés már csak az, hogy akad-e érdeklődő a válogatott focista iránt, ám a hírek szerint a madridiaknak nem kell aggódniuk, hiszen két klub is szívesen leigazolná Heinzét. A holland PSV Eindhoven és az angol Tottenham Hotspur is bejelentkezett a védőért, de a londoni klub érdeklődése komolyabbnak tűnik. A Spurs fiatal walesi balhátvédjét, Gareth Bale-t a Juventus csábítja, az angolok őt szeretnék pótolni Heinzével, aki korábban már játszott a Premier League-ben, és a Manchester Unitednél kifejezetten közönségkedvencnek számított.

További átigazolási hírek
A Schalke 04 középpályása, Jermaine Jones 2014-ig meghosszabbította szerződését. Az Arisz Szaloniki spanyol középpályását, Kokét a Werder Bremen figyeli. A Napoli szlovák középpályását, Marek Hamsíkot a Bayern Münchennel hozták kapcsolatba. A Portsmouth nigériai csatárát, John Utakát a Girondins Bordeaux szemelte ki.

www.global-soccer.eu