Vágólapra másolva!

A támadóktól mesterhármas volt a belépő a hét csapatába

A Bajnokok Ligájában és az UEFA-kupában is kialakult a legjobb négy mezőnye, de a nemzetközi sorozatokban továbbjutott klubok többsége a hét végén nem tudta megismételni remek teljesítményét, így csak a Chelsea-ből került be játékos az álomcsapatba - igaz, onnan rögtön kettő is.

Kapus
Tim Howard (amerikai, Everton): A liverpooli együttes drámai küzdelemben, büntetőpárbajban jutott be az FA-kupa döntőjébe a Manchester United ellen. Az amerikai kapusnak a 120 perc során nem volt túl sok dolga, ám aztán két tizenegyest is kivédett, vagyis végül kulcsszerepet játszott a győzelemben.

Hátvédek
Patrick Owomoyela (német, Borussia Dortmund): A BVB nigériai származású jobbhátvédjének karrierje pár éve megtorpant, a védő azonban felépült súlyos sérüléséből, és ismét rendszeresen a kezdő csapat tagja. A hét végén pedig szépségdíjas gólt fejelt a VfL Bochum ellen.

Alex (brazil, Chelsea): A londoniak Liverpool elleni BL-negyeddöntőjén a védelmek nem remekeltek, de Alex egy bődületes szabadrúgás-góllal azért hozzájárult a továbbjutáshoz. A hét végén, az Arsenal elleni FA-kupa-elődöntőben pedig már alapfeladatát is fantasztikusan látta el, és a mezőny egyik legjobbja volt.

Simon Kjaer (dán, Palermo): A fiatal középhátvéd a nyár egyik legkeresettebb játékosa lehet, a hírek szerint vinné őt az AC Milan és a Liverpool is. A hét végén mindenesetre megmutatta, hogy mire képes: a Bologna elleni bajnokin kiválóan futballozott, és egy gólt is szerzett.

Marcelo (brazil, Real Madrid): A játékost az utóbbi hetekben a középpályán vette számításba a madridiak mestere, Juande Ramos, ezúttal viszont korábbi posztján, balhátvédként szerepelt a Recreativo Huelva ellen. Marcelo kiválóan futballozott, és a támadójátékból is kivette a részét, elvégre ő rúgta a meccs egyetlen gólját.

Középpályások
Juan Pablo Pino (kolumbiai, AS Monaco): A nagyhercegség együttese immár nem számít élcsapatnak a Ligue 1-ben, ami részben a keret jelentős fiatalításának köszönhető. A hét végén azért magabiztosan győzte le a Stade Rennes-t, és a gárda egyik legnagyobb tehetségének tartott kolumbiai szélső kétszer is betalált.

Frank Lampard (angol, Chelsea): A londoniak a múlt héten közelebb kerültek ahhoz, hogy legalább két trófeát begyűjtsenek a szezonban. A BL-ben a legjobb négy közé, az FA-kupában pedig a döntőbe jutottak, és Lampard mindkét meccsen remekelt, a Liverpool ellen kétszer is betalált, az Arsenal ellen pedig gólpasszt adott.

Achille Emana (kameruni, Real Betis): A sevillai csapat középpályása továbbra is bombaformában futballozik, és sorozatban második bajnokiján tudott duplázni. A Sporting Gijónt az ő két találatával győzte le a Betis, ráadásul az első egy bődületesen nagy bombagól volt. Emana pedig középpályás létére már 13 gólnál jár.

Luis Saritama (ecuadori, Deportivo Quito): A Libertadores-kupában a végéhez közelítenek a csoportmérkőzések, de még mindig rengeteg továbbjutó hely kiadó. A quitói együttes a bolíviai Universitario Sucre elleni hazai győzelmével életben tartotta reményeit, köszönhetően nagy részben Saritamának, aki két gólt szerzett.

Csatárok
Mario Gomez (német, VfB Stuttgart): A támadónak a válogatottban ugyan sehogyan sem megy a gólszerzés, a bajnokságban azonban ontja a gólokat. A hét végén az 1. FC Köln ellen mesterhármast vágott, és így már 18 találatnál jár a szezonban, amivel feljött a második helyre a Bundesliga legeredményesebb játékosaink listáján.

Filippo Inzaghi (olasz, AC Milan): A piros-feketék gólzáport rendeztek a Torino ellen, a főszereplő a veterán csatár volt, aki a szezon során immár második alkalommal szerzett mesterhármast. Inzaghi szokása szerint mindig jókor volt jó helyen, és helyzeteit maximális hatékonysággal használta ki.

www.global-soccer.eu