Vágólapra másolva!
Hétfőn véglegessé vált, hogy két sárga lapja miatt biztosan nem Babos Gábor védi majd a magyar labdarúgó-válogatott kapuját a szerdai, Málta elleni világbajnoki selejtezőn.

A holland NEC Nijmegen kapusát a szombati, tiranai találkozó utolsó pillanataiban figyelmeztette a játékvezető, de mivel ez a tény a nemzetközi szövetség (FIFA) nem hivatalos, internetes tudósításában nem szerepelt, felmerült némi remény.

A magyar szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint azonban hétfőn megérkezett a FIFA hivatalos értesítése a sárga lapról, így az Albániában remekül teljesítő Babos - akinek így már két figyelmeztetése van - szerdán automatikus eltiltását tölti.

Ennél fogva Erwin Koeman szövetségi kapitány Fülöp Mártont (Sunderland) vagy Köteles Lászlót (Diósgyőri VTK) állíthatja a kapuba a Puskás Ferenc-stadionban 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

Hétfőn délben egyébként ismét összegyűltek a játékosok, akik a szombati sikert és vasárnapi hazaérkezést követően egy nap pihenőt kaptak a szakvezetőtől. Dr. Pánics Gergely, a csapat orvosa szerint nincs olyan sérült, aki ne tudna hétfő este edzeni és - amennyiben a kapitány úgy dönt - játszani szerdán. Négyen ugyanakkor állandó kezelést kapnak, Tóth Balázs vállsérülése kicsit javult, mellette még Priskin Tamás, Szélesi Zoltán és Gyepes Gábor adott munkát az egészségügyi stáb tagjainak.

Torghelle albánoknak lőtt győztes gólja:


Már csak alig ötezer jegy vár gazdára a szerdai vb-selejtezőre. Valószínűleg a csapat szombati, Albániában aratott 1-0-s sikerének is köszönhetően hétfő délelőtt néhány óra alatt kétezer belépő kelt el.

"2000 és 4000 forintos hely már nincs, mintegy négyezer 1200, s néhány száz 7000 forintos jegy van a irodáinkban. Nagy a sorban állás, amire az albánok elleni győzelmet követően fel is készültünk" - mondta a hazai szövetség (MLSZ) honlapjának Gaál Sándor, a jegyeket forgalmazó Ibusz sportirodájának vezetője.

Az mlsz.hu szerint már biztos, hogy nemcsak az alsó, hanem a középső tribün szektorai is megtelnek, mert a Magyar Gyermeklabdarúgó Szövetség szervezésében tízezer ifjú futballista szurkol majd ingyen Erwin Koeman szövetségi kapitány együttesének.

Telt ház esetén 35 ezren lehetnek a lelátókon.