Vágólapra másolva!
Mivel az elmúlt hétvége szerte a világon a világbajnoki selejtezők jegyében telt, így aktuális gólszépségversenyünkbe három kontinensről válogattunk. A tízes listára igazi sztárok is felkerültek, így megnézhetik Michael Ballack, Franck Ribéry vagy Sergio Agüero gólját is, de szokásunkat megtartva ezúttal is beszavaztunk egy magyar találatot, méghozzá Torghelle Sándorét, amely inkább fontos, mint látványos, de ennyi elfogultság talán elnézhető. Tekintse meg mind a tíz gólt, és szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszik!

Az Európa-bajnoki ezüstérmes német válogatott simán hozta a kötelezőt Liechtenstein ellen, az ilyen mérkőzéseken, amikor egy sztárcsapat kerül szembe egy kicsivel, mindig csak az a kérdés, hogy mikor születik az első gól, mikor sikerül megtörni a bekkelésre berendezkedett ellenfelet.

A Nationalelfnek már a 4. percben sikerült megszerezni a vezetést Michael Ballack révén, a Chelsea középpályása a 16-os vonaláról, kapásból akasztott nagy gólt a léc alá.

200601outform.html400350


A franciák jóval nehezebben törték fel a litván védelmet, Franck Ribéry a második félidő derekán villant meg, és ezzel három ponthoz juttatta a vb-ezüstérmest. A Bayernnél légióskodó Ribéry Yoann Gourcuff előkészítése után ballal rúgott egy egészségeset a labdába, ami a nyújtózkodó litván kapus kezét érintve vágódott a kapu jobb oldalába.

200602outform.html400350


A hétvégi európai program egyik meglepetését a bosnyákok okozták, akik Belgiumban nyertek 4-2-re. Persze nem annyira meglepő ez az eredmény, ha végigfutunk a bosnyákok névsorán, Muslimovic, Bajramovic, Misimovic vagy Dzeko mindannyian erős bajnokságban pallérozódnak. Utóbbi két játékos például a német Wolfsburgot erősíti, Dzeko eddig 13 gólt szerzett a Bundesligában, és a jó formáját a válogatottba is átmentette: a genki találkozó hetedik percében bal oldalról szenzációsan tekert a bal felsőbe, nem csoda, hogy a bosnyák kommentátor is megőrült. (Dzeko gólja az összefoglaló elején látható, de érdemes megnézni a többi bosnyák gólt is, azok sem csúnyák)

200603outform.html400350


A szerbek romániai győzelmére is jól fizethettek a fogadóirodák, keleti szomszédainknak ugyanis nagyon kellett volna a három pont, hogy felzárkózzanak a többiekre. A szerbek azonban nem jótékonykodtak, és már a félidőben 2-0-s előnyre tettek szert, amit aztán az 50. percben Ciprian Marica felezett meg, amikor Mutu passza után szépen emelte át a labdát Stojkovic kapus fölött.

200604outform.html400350


A románok belelkesedtek a szépítéstől, de a vendégek gyorsan lehűtötték őket, kilenc perccel Marica gólja után ismét kettővel mentek a szerbek. Egy szöglet után ide-oda pattogott a labda a román kapu előtt, és Branislav Ivanovic volt a legszemfülesebb, aki félfordulattal, látványos mozdulattal vette be Lobont kapuját.

200605outform.html400350


Ha szépségben talán nem is, de fontosságban mindenképpen felveszi a versenyt a mezőny többi tagjával Torghelle Sándor tiranai gólja. Mindenki Sanyija, akit sokan támadnak amiatt, mert nem képes ronaldinhói trükkökre a pályán, köszönte szépen az albán védők ajándékát, és közelről büntetett az első félidő hajrájában. Torghelle a válogatottban már 11 gólnál tart, az elmúlt bő egy évtizedben csak Gera Zoltán és Horváth Ferenc szerzett nála többet címeres mezben.

200606outform.html400350


Észak-Koreában kitört a vb-láz, miután az ország válogatottjának nagy esélye van, hogy 1966 után másodszor is kijusson a legjobb csapatok seregszemléjére. A hétvégi fordulóban az Egyesült Arab Emírségek ellen nyert a KNDK 2-0-ra, az első gól egészen gyönyörűre sikerült, Pak Nam Csol 20 méterről, szinte állóhelyből engedett el egy bombát, amely a jobb pipában fejezte be légi útját.

200607outform.html400350


Dél-Amerikában a hétvégén indult a második kör, Perunak nem sikerült a visszavágás, az idegenben elszenvedett vereség után Limában is zakózott Chilétől. A chileiek nem kezdtek remegő lábakkal, és már a második percben vezettek, Mark Gonzalez beadása után Alexis Sanchez mutatós kapásgólt szerzett. Az Udinese csatára a folytatásban is sokat tett a sikerért, a másik két chilei gólból is kivette a részét, és róla állították ki Juan Vargast.

200608outform.html400350


Kolumbia kötelező feladatot pipált ki, amikor 2-0-ra verte Bolivíát. A szubkontinens egyik pofozógépe a 26. percig tartotta a gól nélküli állást, ám ekkor Macnelly Torres lemásolta Clarence Seedorf 2007-es, Manchester United elleni milánói gólját, egy becsúszó védőt átugorva vette át a labdát, majd kapásból a kapuba zúdította azt.

200609outform.html400350


Diego Maradona első tétmérkőzésére készült argentin kapitányként, és a debütálásra keresni sem lehetett volna jobb ellenfelet Venezuelánál. Maradona telerakta a csapatot támadó szellemű játékosokkal, fiai pedig kiszolgálták a közönséget, és egy négyessel küldték haza a vendégeket. Az utolsó gólt éppen a kapitány veje, Sergio Agüero szerezte, aki egy védőt kicselezett, aztán szlalomozott egy kicsit, majd váratlanul kapura gurított, ami annyira meglepte Vega kapust, hogy szabályosan elugrott a középre érkező labda elől, biztos nem dicsérték meg érte az öltözőben.

200610outform.html400350


A múlt héten Gera Zoltán ollózós gólja hatalmas fölénnyel nyert olvasóinknál.