Vágólapra másolva!
A Chelsea háza tájáról érkező hírek szerint a londoni egyesületnél a nyáron nagy változások várhatóak a keretben, és valószínűleg a távozók között lesz a csapat francia középpályása, Florent Malouda is. A szélső az utóbbi hetekben kevés játéklehetőséget kapott, és a hírek szerint van iránta érdeklődés (elsősorban a Juventust szokás emlegetni), így aztán nem jelentene nagy meglepetést, ha a következő idényben már nem a Stamford Bridge-en szerepelni.

A klub természetesen Malouda távozása esetén igazolna valakit a helyére, és az angol lapok úgy tudják, hogy máris megvan az első számú kiszemelt az Aston Villa játékosa, Ashley Young személyében.

A 23 esztendős angol szélső az egyik főhőse a birminghami gárda remek szereplésének, hiszen a csatárként és középpályásként is bevethető játékos hat találata mellett nyolc gólpasszt is adott ebben az idényben a Premier League-ben.

Ugyanakkor az Aston Villa utóbbi hetekben mutatott gyengébb formája miatt Young ezúttal kimaradt az angol válogatott keretből, és a focista a pletykák szerint úgy érzi, hogy egy BL-ben szereplő klubhoz kellene igazolnia ahhoz, hogy stabilizálja a helyét a nemzeti csapatban.

Young szerződése ugyanakkor 2012-ig szól a birminghamieknél, és a klub tavalyelőtt 13 millió euróért vette meg, vagyis a Chelsea-nek ennél jóval többet kellene fizetni érte.

A Real Madrid tartalékjai között szereplő magyar csatárral, Szalai Ádámmal ezúttal az FC Portót és a Deportivót hozták kapcsolatba. A Schalke 04 holland középpályása, Orlando Engelaar a nyáron hazatérhet a PSV Eindhovenbe.

A VfL Wolfsburg kiszemeltje a francia Le Mans brazil védője, Antonio Geder. A Manchester City svájci középpályását, Gelson Fernandest az Aston Villa és a Hamburger SV csábítja.

A Liverpool francia csatára, David Ngog kölcsönbe a Fulhamhez kerülhet. Az Arminia Bielefeld szeretné megszerezni egykori védőjét, Patrick Owomoyelát a Borussia Dortmundtól.

A Valencia érdeklődik a Bayer Leverkusen chilei középpályása, Arturo Vidal iránt. A Sunderland közel áll ahhoz, hogy megszerezze az Atlético Madrid portugál középpályását, Maniche-t.

Olasz lapértesülések szerint az Inter megegyezett Diego Militóval, így a Genoa argentin csatára a nyártól a kék-feketéket erősíti majd. Rafael van der Vaart, a Real Madrid holland középpályása cáfolta azt a neki tulajdonított kijelentést, hogy a spanyol klubból az angol Chelsea-be készül átszerződni a nyáron.