Vágólapra másolva!
Az amerikai profi futballbajnokság irányítói péntekben szabták meg a végső határidőt arra, hogy a Los Angeles Galaxy és az AC Milan megegyezzen a jelenleg az olasz élcsapatnál kölcsönjátékosként futballozó David Beckham átigazolása ügyében.

A Major League Soccer (MLS) legismertebb játékosa eredendően március 9-ig maradhatna Milánóban, csakhogy az angol labdarúgó menet közben, az eddig felettébb jól sikerült vendégszereplés hatására meggondolta magát, s immár hosszabb időre szeretne átszerződni Olaszországba. Elsősorban azért, mert így az angol válogatott olasz szövetségi kapitánya, Fabio Capello is számolna vele a jövőben.

Az AC Milan vezérkara szívesen megtartaná Beckhamet, s a Galaxy sem zárkózott el frontemberének elengedése elől. Az első milánói ajánlatot - ami a hírek szerint 5 millió euróról szólt - azonban az amerikai futballklubot tulajdonló AEG ügyvezetője, Tim Leiweke túl alacsonynak találta, és 20 millió dollárban határozta meg a tárgyalási minimumot a Milan számára.

Az MLS mostani, az ügy lezárására hivatott lépése meggyorsíthatja az alkufolyamatot. Beckham 2007 nyarán csatlakozott a Galaxyhoz, s öt évre szóló szerződést írt alá. Az MLS első embere, Don Garber az AEG-vezérhez intézett levelében azt írta, a profi liga akkor tudja támogatni a két klub közötti megegyezést, ha az legkésőbb péntekig megszületik. "Tizenharmadikáig tudnunk kell, megveszik-e David Beckhamet vagy sem" - fogalmazott a ligafőnök.

A 33 éves Beckham szerda este hosszú idő után megint - az angol mezőnyjátékosok között társcsúcstartóvá válását jelentő 108. alkalommal - újra pályára lépett a válogatottban, más kérdés, hogy az Európa-bajnok spanyoloknál tett kirándulás vele együtt sem hozott sikert az angoloknak, akikre a barátságos meccsen 2-0-s vereséget mértek a vendéglátók.