Következő mérkőzések
Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc
Vágólapra másolva!
Az Arsenal hazai pályán magabiztosan legyőzte Gyepes Gábor csapatát, a másodosztályú Cardiff Cityt, s ezzel bejutott az angol labdarúgó FA-kupa nyolcaddöntőjébe. A magyar hátvéd nem játszott a mérkőzésen, amelynek hőse a két gólt szerző Eduardo volt, aki tavalyi súlyos lábtörése először volt kezdő az Arsenalban.

A három héttel ezelőtti első felvonáson a Cardiff remek teljesítményt nyújtva ért el 0-0-t az Ágyúsok ellen, de az Emirates-stadionban jóval visszafogottabb arcát mutatta a walesi csapat.

Már a meccs elején magához ragadta a kezdeményezést az Arsenal, és egy ideig csak Heaton kapus bravúrjai miatt maradt a 0-0. A 20. percben azonban megtört a jég, Eduardo tette ki a labdát balra, ahol Vela érkezett és szépen emelt középre, Eduardo pedig hat méterről a jobb sarokba bólintott.

A brazil származású horvát csatár először szerepelt a kezdőcsapatban, mióta felépült a tavaly februárban a birmighami Martin Taylor belépőjétől elszenvedett lábtöréséből.

A 34. percben kettőre növelte góljai számát a hazai alakulat, Nasri szögleténél Bendtner mozgott a rövid sarok irányába, aztán szépen csúsztatott a bal sarokba. Bendtner később a kapufát is eltalálta, majd közeli lövését Heaton szedte ki bravúrral, óriási volt a különbség a két csapat között, a tavaly döntőt játszó Cardiffnak egy célja maradt, hogy megússza a nagy verést.

Ez végül nem jött össze, mert Eduardo büntetőből szerezte csapata harmadik, saját maga második gólját, a legvégén pedig Bendtner passza után Van Persie szállította a negyediket egy köténygóllal, az Arsenal a következő körben ismét egy másodosztályú gárdával, a Burnleyvel találkozik majd.

FA-kupa, 4. forduló, megismételt mérkőzés:
Arsenal - Cardiff City (II.) 4-0
gól:
Eduardo (20., 60.), Bendtner (34.), Van Persie (89.)

FA-kupa: nyolc közé jutott a MU és az Evertonhttp://www.origo.hu/sport/focivilag/20090215-serie-a-bundesliga-fa-kupa-primera-division-holland-bajnoksag.html?pIdx=5

Mindent egy helyen az Eb-ről