Vágólapra másolva!
Theo Zwanziger, a Német Labdarúgó Szövetség (DFB) elnöke bejelentette, hogy májusban, Budapesten a magyar válogatott ellen léphet pályára a csapat, barátságos mérkőzésen.

Magyar-német barátságos mérkőzésre kerülhet sor májusban Budapesten. Végleges döntés még nincs, mint azt Harald Stenger, a DFB kommunikációs igazgatója elmondta: a tárgyalások zajlanak, de hivatalos megállapodás még nem született a felek között. Az összecsapás tervezett dátuma május 29-e.

Az EFE spanyol hírügynökség Zwanzigerre hivatkozva úgy tudja, a találkozót a magyarországi cigányság iránti szolidaritás jegyében rendeznék meg, ezért a meccsre meghívnák a romák ellen idén elkövetett sorozatgyilkosság hét áldozatának családját.

"A DFB és az MLSZ szeretné közösen kifejezni a szolidaritását, s lehetőségeihez képest fellépni a rasszizmus ellen" - nyilatkozta Zwanziger.

Az összecsapás lehetősége már júliusban felvetődött, amikor a két ország szövetségének vezetője, Kisteleki István és Zwanziger Budapesten találkozott egymással.

Erwin Koeman szövetségi kapitány csapatának ez lenne a második lekötött mérkőzése a jövő évre, ugyanis június 5-én Amszterdamban a németekhez hasonlóan a világbajnokságra készülő hollandokkal találkozik.