Vágólapra másolva!
Az Európa-bajnok spanyol csapatot a brazilok mögé teszi a favoritok sorában Marcello Lippi, a címvédő olaszok szövetségi kapitánya a jövő évi, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságot megelőzően.

"A tradíció, a presztízs, a tapasztalat és a minőség szempontjait figyelembe véve Brazília az első számú esélyese a vb-nek. A spanyol gárda, amely tavaly megnyerte az Eb-t, s az elmúlt években talán a legjobb teljesítményt nyújtotta, csak utána következik" - mondta a szakvezető a Corriere della Sera című lapnak adott nyilatkozatában.

Lippi úgy vélte, hogy ezt a duót olyan európai csapatok követik, amelyeknek "még dolgozniuk kell a sikerért". Ebbe a kategóriába sorolta az angol, a német, a francia, a holland és a saját válogatottját.

Az afrikai együttesekről úgy nyilatkozott, hogy folyamatosan fejlődnek, mind minőségben, mind szervezettségben, de szerint még nem elég felkészültek ahhoz, hogy megnyerjék a vb-t.

Lippi zárásként a klubfutballról is ejtett néhány szót: ő úgy látja, 2009-ben a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona játszotta legszebb futballt, s a legjobb bajnokságnak sokakkal ellentétben nem az angolt, hanem a spanyolt tartja. Ezt azzal indokolta, hogy bár az angoloknál magas a színvonal és hatalmas az iram, de majdnem minden meccs ugyanolyan.