Vágólapra másolva!
Kétségeiről, illetve aggodalmairól számolt be az argentin sajtó azután, hogy az ország labdarúgó-válogatottja kedd este 4-2-es vereséget szenvedett Katalónia alakulatától.

A barcelonai nem hivatalos mérkőzésen a dél-amerikaiak kispadján nem a sportszerűtlen nyilatkozata miatt eltiltott Diego Maradona ült, ettől függetlenül az Olé című sportlap címlapján ez állt: "Térjen vissza Bielsa", a korábbi, 1998 és 2004 között hivatalban lévő szövetségi kapitány ismételt munkába állására utalva.

"Semmi kedvünk a válogatottról beszélni. Mit is mondhatnánk Diego csapatát látva" - fogalmaz a lap szakírója. Az együttesben ezúttal néhány alapjátékos mellett új arcok is feltűntek, de a sajtót ez sem nyugtatta meg.

"Változtatjuk a neveket, az ellenfeleket, a hatásköröket, a válogatott mégis ugyanazokat a hibákat mutatja. Hat hónappal a világbajnokság előtt a válság tovább tart" - folytatódik az Olé cikke.

A Clarin című napilap értékelése szerint "a válogatott valamennyi fellépésén tántorog", a La Nación pedig úgy fogalmaz: "az argentin válogatott nyugtalanító jeleket mutatott, a katalán csapat játékban és hatékonyságban is megleckéztette".

A június 11-én kezdődő dél-afrikai vb-n az argentinok a B csoportban a nigériaiakkal, a dél-koreaiakkal és a görögökkel szerepelnek együtt.