Vágólapra másolva!
A Magyar Labdarúgó Szövetség alelnökét meglepte, hogy a Nemzeti Sport pénteken a Vasas két bundagyanús meccséről írt, többek között azt állítva, hogy az MLSZ a Kecskemét-Vasas és a ZTE-Vasas mérkőzésekkel kapcsolatban tett feljelentést a Nemzeti Nyomozóirodánál. Dr. Helmeczy László szerint az MLSZ-től biztosan nem származik ez az információ, és bármelyik mérkőzés konkrét említése merő találgatás.

"Fogalmam sincs, honnan származik a lap információja, mi senkinek sem nyilatkoztunk erről, már csak a dolog természeténél fogva sem akartuk felhívni a bűnözők figyelmét arra, hogy ennek a két mérkőzésnek a kivizsgálására kértük a Nemzeti Nyomozóirodát. Szigorúan a lap magánvéleménye volt, amikor az augusztus 15-ei Kecskemét-Vasas és a november 7-ei ZTE-Vasas mérkőzésekkel kapcsolatban írta, hogy az MLSZ ezeknek az eredménye - az 5-1 és a 4-1 - miatt tett feljelentést" - jelezte az MLSZ alelnöke, aki maga hívta fel szerkesztőségünket.

A sportnapilap pénteki írásában így fogalmazott: "Az MLSZ keddi sajtótájékoztatója után csütrötöki számunkban már szűkítettük a kört, most pedig kiderült, hogy a Vasas két gólgazdag talákozója a gyanús. (...) Úgy tudjuk, hogy szövetség ezt a két meccset jelezte 'gyanúsként' a Nemzeti Nyomozóirodának."

- Akkor mely mérkőzések akadtak fenn az UEFA rendszerén? - kérdeztük Helmeczyt.
- Ezt nem mondhatom meg, ostobaság lenne a részemről felhívni a bundázók figyelmét arra, hogy mely meccsek ügyében folyik vizsgálat. Nem teríthetjük ki a kártyáinkat.

- De az biztos, hogy nem a fent említett két Vasas-meccsről van szó?
- Én soha, sehol nem mondtam azt, hogy e két mérkőzés miatt tettem volna feljelentést. A beadványban valóban megjelöltem két mérkőzést, de még az eredményekről sem tettem említést, csak magáról a meccsről.

- Most akkor erről a két meccsről van szó vagy nem?
- Maradjunk annyiban, hogy megkérdőjelezhető az újság állítása. Ennél többet nem árulhatok el.