Vágólapra másolva!
Téli utánpótlástornát szervezett a Hivatásos Labdarúgók Szervezete (HLSZ), amelyben két fordulón keresztül mérkőznek meg egymással a Budapest Honvéd, a Ferencváros, az Újpest FC és a Vasas U16-os és U17-es csapatai. Ezt Horváth Gábor, a HLSZ főtitkára mondta el a szervezet csütörtöki sajtótájékoztatóján.

"Az első fordulót november 27-én rendeztük meg, most tartunk a félidőnél" - ismertette a programot Horváth. "A torna összesen 12 fordulóból áll, a második hat kör január közepén indul."

A találkozókra a csapatok műfüves, villanyvilágítással ellátott pályáin kerül sor, egy összecsapás pedig háromszor 35 percig tart. Az első harmad után kötelező hat játékost cserélni, s az egyesületüknek lehetőségük van a még le nem igazolt futballistákat is kipróbálni, igaz, közülük egyszerre csak hárman lehetnek pályán.

A HLSZ reményei szerint a következő téli szünetben már több vidéki együttes is csatlakozik a tornához, amelynek a lényege a két korosztályban játszó fiatal labdarúgók számára folyamatos versenyhelyzetet teremteni.

A sajtótájékoztatón a négy résztvevő klub képviselői kiemelték, hogy a lehetőség, a részvétel, és a minél több játék a legfontosabb, ezért tabellát nem is készítenek a téli torna eredményeiről.

A HLSZ Budapest Utánpótlás Kupa fővédnöke Egervári Sándor, az egyiptomi világbajnokságon bronzérmet szerzett magyar U20-as válogatott szövetségi edzője.