Vágólapra másolva!
A labdarúgó Európa Liga ötödik fordulójában Dzsudzsák Balázs végig a pályán volt a PSV Eindhovenben, amely a 91. percben szerzett góllal nyert a Sparta Praha ellen, és ezzel bejutott a legjobb 32 közé. Egy másik magyar érdekeltségű csapat, a Sáfár Szabolcsot foglalkoztató Austria Wien viszont elbúcsúzott a sorozattól, miután 3-0-ra kikapott az Athletic Bilbaótól. Gera Zoltán főszerepet játszott a Fulham győzelmében, a magyar középpályás szerezte az angol csapat egyetlen gólját a CSZKA Szófia ellen, és kiharcolt egy tizenegyest, amit Danny Murphy kihagyott.

A bécsi meccsen a nézőtéren és a pályán történt incidensek miatt 20 percig állt a játék. A vendég spanyol együttes 2-0-ra vezetett, amikor a bíró megállította a mérkőzést, miután a hazai drukkerek berohantak a gyepre. A Bilbao játékosai az alagúton keresztül menekültek ki a pályáról.

A bécsi szurkolók - látván csapatuk vergődését - a szünet után folyamatosan különféle tárgyakat dobáltak be a játéktérre, sőt, görögtüzeket is gyújtottak.

A sorozatos incidenseknek a rendőrség vetett véget, a spanyolok pedig újabb góllal torolták meg sérelmeiket, és továbbjutottak a 32 közé.

A Fulham még nem biztosította be a továbbjutását, de életben tartotta reményeit, miután Gera Zoltán fejesgóljával nyert a CSZKA Szófia ellen. A meccs elején még a bolgárok veszélyeztettek Timonov révén, aki hatalmas kapufát rúgott, majd jött Gera első villanása: Ivanov csak szabálytalanul tudta szerelni a magyar légióst a 16-oson belül, a jogos büntetőt viszont Murphy a léc fölé vágta.

A 15. percben viszont már minden klappolt: Riise jobboldali beadása után Gera három védő között ért oda a labdára, és három méterről a hálóba fejelt. Bár a Fulham sokáig uralta a meccset, a CSZKA több alkalommal is egyenlíthetett volna, a legnagyobb lehetőségnél Duff mentett térddel a gólvonalról Janev lövése után.

Mivel a Roma fordított a Basel ellen, így az olaszok álltak a csoport élére, a Fulham pedig egy svájci győzelemmel kiharcolhatja a továbbjutást. Dzsudzsák Balázs és a PSV már tét nélküli meccset vívhat az utolsó fordulóban, miután az eindhoveniek 1-0-ra nyertek a Sparta Praha ellen.

A csehek sokáig jól állták a rohamokat, igaz, az első félidő végén a léc mentette meg őket Rodríguez fejesénél, aztán a 91. percben Lazovic beadása után Engelaar fejelte kapura a labdát, amibe a menteni igyekvő Repka még belekapott, így öngóllal nyert a PSV, amely minden sorozatot egybevéve immáron 33. mérkőzés óta veretlen.

A Hertha a sérült Dárdai Pál nélkül nyert a litván Ventspils otthonában, és ezzel fellépett a második helyre, az utolsó körben pedig a már biztosan továbbjutó Sporting ellen megválhatja helyét a 32 között.

Európa Liga, 5. forduló:
D csoport:
Ventspils (litván) - Hertha BSC (német) 0-1 (0-1)
gól: Raffael (12.)
piros lap: Raffael (87., Hertha)

Sporting Lisboa (portugál) - Heerenveen (holland) 1-1 (0-0)
gól: Grimi (91.), illetve Assaidi (47.)

Az állás:
1. Sporting 11 - már továbbjutott
2. Hertha 7
3. Heerenveen 5
4. Ventspils 3

E csoport:
Fulham (angol) - CSZKA Szófia (bolgár) 1-0 (1-0)
gól:
Gera (15.)

AS Roma (olasz) - FC Basel (svájci) 2-1 (1-1)
gól:
Totti (32., 11-esből), Vucinic (59.), illetve Hüggel (18.)

Az állás:
1. Roma 10
2. Basel 9
3. Fulham 8
4. CSZKA Szófia 1

F csoport:
Galatasaray (török) - Panathinaikosz (görög) 1-0 (0-0)
gól: Mustafa Sarp (50.)

Dinamo Bucuresti (román) - Sturm Graz (osztrák) 2-1 (1-1)
gól: Niculae (44., 57.), illetve Sonnleitner (5.)

Az állás:
1. Galatasaray 13 - már továbbjutott
2. Panathinaikosz 9
3. Dinamo Bucuresti 6
4. Sturm Graz 1

J csoport:
Sahtar Doneck (ukrán) - Bruges (belga) 0-0

Toulouse (francia) - Partizan Beograd (szerb) 1-0 (0-0)
gól:
Braaten (54.)

Az állás:
1. Sahtar 13 pont - már továbbjutott
2. Bruges 8
3. Toulouse 7
4. Partizan 0

K csoport:
PSV Eindhoven (holland) - Sparta Praha (cseh) 1-0 (0-0)
gól:
Repka (öngól, 91.)

FC Köbenhavn (dán) - CFR Cluj (román) 2-0 (2-0)
gól:
Vingaard (37.), N'Doye (43.)

Az állás:
1. PSV 11 - már továbbjutott
2. Köbenhavn 7
3. Sparta 7
4. Cluj 3

L csoport:
Austria Wien (osztrák) - Athletic Bilbao (spanyol) 0-3 (0-1)
gól:
F. Llorente (19., 84.), San José (62.)

Werder Bremen (német) - Nacional (portugál) 4-1 (2-0)
gól:
Rosenberg (31., 34.), Moreno (84.), Marin (92.), illetve Rubín Micael (61.)

Az állás:
1. Werder 13 - már továbbjutott
2. Bilbao 10 - már továbbjutott
3. Nacional 2
4. Austria 2

A csoportokból az első két helyezett folytathatja szereplését. A legjobb 32 mezőnye a Bajnokok Ligája csoportharmadikjaival lesz teljes