Vágólapra másolva!
Az Unirea Urziceni kispadjáról a múlt héten távozott Dan Petrescu az orosz Kuban Krasznodar labdarúgócsapatánál folytatja pályafutását.

Az orosz egyesület hivatalos internetes oldalán megjelent közlemény szerint a 42 esztendős román szakember öt évre szóló szerződést írt alá, a helyi sajtó pedig szezononként 1,5 millió eurós fizetésről írt.

Petrescu az Urzicenit három és fél évig irányította edzőként, az élvonalba akkor feljutott csapatot bajnoki címig vezette, a Bajnokok Ligája idei csoportküzdelmeiben pedig nyolc pontot gyűjtött.

Ennek köszönhetően a gárda az Európa Ligában folytathatja szereplését tavasszal, amikor a 16 közé jutásért a Liverpoollal fog megmérkőzni. A szakvezető nem árulta el, hogy miért távozott a bajnokcsapattól, csupán annyit mondott, hogy személyes okok miatt állt fel a kispadról.

A román sportsajtó úgy értesült, hogy Petrescu összeveszett az Urziceni tulajdonosával, mert ez utóbbi újabb futballistákat akart eladni az amúgy is alacsony költségvetésből finanszírozott jelenlegi keretből.

Petrescu játékosként tagja volt a Gheorghe Hagi neve által fémjelzett, az 1990-es évek elején befutott kiváló román labdarúgó-nemzedéknek, majd éveken át a Chelsea hátvédjeként növelte népszerűségét. A Kuban Krasznodar a decemberben véget ért orosz bajnokságban az utolsó előtti helyen végzett, ezért a következő idényt a másodosztályban kezdi.