Vágólapra másolva!
Eldőlt, hogy a sérüléssel bajlódó Fernando Torres nem utazik Magyarországra a Liverpoollal a Debrecen elleni Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésre.

A spanyol csatár ágyéksérülése nem javult a kellő ütemben, így Liverpoolban marad, ahol az orvosok mindent megtesznek majd, hogy legalább az Everton elleni, vasárnapi derbire felépüljön.

"Előre tudni lehetett, hogy 2-3 hétig nem lesz bevethető, és még csak 12-13 nap telt el a sérülése óta, így kevés esély volt rá, hogy bekerüljön az utazó keretbe. A következő napokban derül csak ki, hogy játszhat-e az Everton ellen, ebben a pillanatban ezt nem lehet garantálni" - idézte a Sky Sports Torres honfitársát, Rafael Benítez vezetőedzőt.

Szintén otthon maradt Ryan Babel, aki a szombati, Manchester City elleni, 2-2-re végződött liverpooli bajnokin szedett össze egy kisebb bokasérülést, ott lesz viszont Budapesten Daniel Agger, aki az Anfielden egy ütközés után vérző fejjel kért cserét, a sebét öt öltéssel varrták össze.

Matematikailag aegyébként Debrecennek még van esélye elérni a harmadik helyet csoportjában, ami azt jelentené, hogy a Bajnokok Ligájából átkerülne az Európa Ligába. Ehhez kedden a Puskás Ferenc-stadionban mindenképpen le kell győznie az FC Liverpoolt, amely jelenleg négy
ponttal előzi meg Herczeg András együttesét.

Egy esetleges sikerrel egy pontra csökkenne a hátrány, azaz az utolsó fordulóban dőlne el, hogy az angol vagy a magyar gárda folytathatná szereplését tavasszal a második számú európai kupasorozatban.

A papírforma ugyanakkor a szigetországiak sikerét ígéri, akik még továbbjuthatnak a csoportból, de erre csak akkor marad esélyük, ha nyernek Budapesten. Amennyiben a Vörösök nem gyűjtik be a három pontot, akkor az Olympique Lyon mellett biztosan a Fiorentina lesz a másik nyolcaddöntős csapat a négyesből. A Liverpool nehéz helyzetét jól jellemzi, hogy a budapesti siker sem garantálja az "életben maradást", mivel az olaszok a Lyon legyőzésével bebiztosíthatják helyüket a legjobb 16 között.

A csoport hátralévő mérkőzései:
5. forduló, kedd:
Debreceni VSC - FC Liverpool (angol) 20:45 ó
Fiorentina (olasz) - Olympique Lyon (francia) 20:45 ó

6. forduló, december 9.:
Olympique Lyon - Debreceni VSC
FC Liverpool - Fiorentina