Vágólapra másolva!

Tizenötezer rendőr készül az Egyiptom-Algéria pótselejtezőre

Nagy erőkkel készülnek a szudáni házigazdák Algéria és Egyiptom labdarúgó-válogatottjának szerdán esedékes világbajnoki pótselejtezőjére.

A két együttes szombati, kairói összecsapása kapcsán kialakult helyzet miatt igencsak feszült hangulatúnak ígérkező találkozót szükség esetén 15 ezer rendőr biztosítja.

A szervezők 48 repülőgépet várnak Algériából és 18-at Egyiptomból, de utóbbiból, az északi szomszédtól busszal is érkeznek majd mintegy kétezren.

Az afrikai C csoport első helyéről döntő, hétvégi mérkőzés előtt megdobálták a Kairóba érkező algériaiak buszát, több játékos megsérült, majd a találkozót követően utcai zavargások törtek ki, melyekben 12 hazai és 20 vendégszurkoló megsérült.

Ennek nyomán Algériában valóságos hisztéria tört ki: a sajtó "mészárlásról", négy halottról és több száz sebesültről írt. Az országban egymást érték a bojkottfelhívások az egyiptomi termékekre és tévésorozatokra, az ott dolgozó egyiptomiakat pedig különböző atrocitások érték.

A mérkőzés 2-0-s eredménnyel zárult, ami azt jelentette, hogy az élen holtverseny alakult ki, vagyis szükségessé vált a pótselejtező az előzőleg kisorsolt szudáni Omdurmanban. A másik semleges helyszín Tunézia lett volna.

A Nílus nyugati partján, a főváros Kartúmmal szemközt elhelyezkedő Omdurman stadionjába 41 ezer szurkoló fér, de a szervezők csak 35 ezret engednek be. A két érintett válogatottat kilenc-kilencezer drukker buzdíthatja az arénában.