Vágólapra másolva!
A harmadosztályú Alcorcontól összesítésben elszenvedett 4-1-es kudarc és az ezzel járó kupabúcsú ellenére továbbra is élvezi a klubvezetés bizalmát Manuel Pellegrini, a Real Madrid labdarúgócsapatának vezetőedzője. Florentino Pérez elnök szerint nem lenne kudarc, ha idén nem nyerne semmit csapata.

A Real Madrid kedd este, 80 ezer néző előtt 1-0-ra legyőzte harmadosztályú ellenfelét a Bernabeu-stadionban, ez azonban édeskevés volt az első meccsen összeszedett négygólos hátrány ledolgozásához, így már a 32 között kiesett a Király-kupából.

"Megértem a drukkerek elkeseredettségét és érzéseit, a klub azonban nem érzelmi alapon hoz döntéseket" - mondta a lefújást követően Jorge Valdano sportigazgató, miután a lelátón többen is a chilei Pellegrini távozását követelték. "Továbbra is nyugodtak vagyunk. Töretlen a bizalmunk a trénerben. Tudjuk, hogy változatlanul keményen kell dolgoznunk azért, hogy a jövőben ne érjenek bennünket hasonló kellemetlen élmények."

"Természetesen az, hogy egy harmadik ligás csapattal szemben alulmaradva kiestünk a kupából, messze van a siker fogalmától" - fogalmazott maga a vezetőedző. "Abban azonban biztos vagyok, hogy a szezon végén pozitív lesz a csapat szereplésének megítélése, függetlenül attól, ami ma történt."

Még a meccs előtt Florentino Pérez klubelnök úgy nyilatkozott: elképzelhető, hogy a Real a mostani idényben nem nyer egyetlen trófeát sem, de nem is ez a fő cél.

"Az az álmunk, hogy egy látványosan futballozó csapatot építsünk és nem lenne kudarc, ha idén egyetlen címet sem gyűjtenénk be" - mondta. "Egy új projekt elején járunk, amely biztos alapokon nyugszik és nem leszünk idegesek, ha az első évben még nem stimmel minden tökéletesen."

A korábban már irányító Pérez júniusban tért vissza az elnöki székbe a Real Madridnál, s a nyáron 250 millió eurót költött új játékosok - köztük Cristiano Ronaldo, Kaká és Karim Benzema - megszerzésére.