Vágólapra másolva!
Tovább gyűrűzik a bundabotrány hazai vonatkozása, Somodi Bence, a Diósgyőr kapusa a Nemzeti Sportban elismerte, hogy a 2008. októberében játszott Szlovákia-Magyarország U20-as Alpok-Adria-kupa mérkőzés előtt háromezer eurót kínált neki egy ismeretlen vesztegető arra az esetre, ha kikap a válogatott. A szintén utánpótlás-válogatott Pintér Ádámot is próbálták megkörnyékezni, akárcsak a Szigetszentmiklós egyik játékosát egy Magyar Kupa-meccs előtt.

Somodi az esetet elmondta szobatársának, Vass Ádámnak, majd a 4-1-es vereséggel záruló mérkőzés után szüleinek, barátainak is beszélt a vesztegetési kísérletről.

A vereség ellenére a kapus Wilco Van Buurentől, a válogatott akkori kapitányától nyolcas osztályzatot kapott, ami a legjobbnak számított a csapatban, vagyis az edző nem tette felelőssé a kudarcért.

Somodi úgy döntött, ha hasonló esetet tapasztal, jelenti a vezetőknek, és ez a pillanat idén augusztusban következett be, amikor az U21-es válogatott Eb-selejtezőn 4-1-re kikapott Walesben. "A kispadon ültem, Vass Ádám végighajtotta a meccset, s mivel furcsa dolgokat tapasztalt, odaálltunk Wilco Van Buuren elé, és elmondtuk, mi történt a szlovák meccs előtt."

A hétvégén Vass Ádám és Várhidi Péter is utalt arra a sportnapilapnak adott nyilatkozatában, hogy a 2008 szeptemberében lejátszott Szerbia-Magyarország (8-0) Eb-selejtező is gyanús volt. Pintér Ádám is pályára lépett azon a meccsen, az MTK játékosa volt az, akit 0-0-s állásnál a 27. percben kiállított a játékvezető, mint kiderült, a védőt szintén megpróbálták megkörnyékezni. "A meccs előtt egy ismeretlen számról, egy számomra ismeretlen ember hívott telefonon, hogy a vereségre játsszak. Mondtam, hogy nem, és letettem a telefont" - hangzott Pintér vallomása.

A Nemzeti Sport szerint nem csak válogatott meccsek eredményét próbálták befolyásolni: a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének két mérkőzése előtt valaki telefonon nagyobb összeget ajánlott a Szigetszentmiklós egy focistájának, ha csapata vereségére játszik; a lap információja szerint a csalók és megkörnyékezett játékos között egy volt élvonalbeli, még ma is aktív és ismert labdarúgó volt az összekötő.

A lap hétfői számában megjelent írás szerint az eset két hónapja történt, a focistát a telefonáló arra akarta rávenni, hogy a csapat több góllal veszítsen a Kaposvölgye VSC ellen. A játékos visszautasította az ajánlatot, és a történteket jelentette a klub vezetőségének.

A csapat és a megyei szövetség vezetői abban állapodtak meg, hogy feljelentést tesznek, ha a meccs eredménye mégis gyanúsan alakulna. A mérkőzés döntetlennel zárult, ám a visszavágó előtt a játékos újabb ajánlatot kapott, amit szintén visszautasított. A második meccsen győzött a Szigetszentmiklós, és bejutott a legjobb nyolc közé a Magyar Kupában.