Vágólapra másolva!
Két angol csapat már kedden kiharcolhatja a továbbjutást a Bajnokok Ligájában, pedig még csak a negyedik fordulóra kerül sor a csoportkörben. A Manchester United és a Chelsea eddig 100 százalékos, így egy újabb győzelemmel szinte biztosan ott lesz a legjobb 16 között - ennél azonban sokkal érdekesebbnek ígérkezik, hogy a Bayern Münchennek sikerül-e javítania. A madridi aranylabdás Kaká először lép pályára Real-játékosként volt csapata, a Milan stadionjában.

A Real és az AC Milan két héttel ezelőtti, madridi találkozója előtt úgy tűnt, hogy a vendégek edzőjének, Leonardónak az állása van veszélyben - az olasz csapat azonban nyerni tudott a Santiago Bernabéu-stadionban, és azóta sokkal jobban szerepel. Raúlék viszont azzal a vereséggel kisebbfajta hullámvölgybe kerültek, amelynek mélypontját a múlt heti, spanyol kupában elszenvedett súlyos vereség jelentette. A harmadosztályú Alcorcón elleni 4-0-s fiaskó után sokan máris Manuel Pellegrini menesztését követelték, de a szakvezető maradt posztján, és a hét végén a Getafe ellen a csapat nyert is 2-0-ra.

A teljes "rehabilitációhoz" egy milánói győzelem szükségeltetne, már csak azért is, hogy a Realnak ne kelljen izgulnia a továbbjutás miatt - az Olympique Marseille ugyanis egy FC Zürich elleni hazai győzelemmel veszélyeztetheti a két sztárcsapatot.

Rossz hír a madridi szurkolók számára, hogy Cristiano Ronaldo még mindig nem épült fel sérüléséből, vagyis a Real a portugál nélkül lép pályára a Giuseppe Meazza-stadionban, ahol Kaká először játszik majd vendégként. A brazil klasszis arra számít, hogy a milánóiak pozitívan fogadják majd - persze sok minden függ attól is, hogy milyen eredmény születik. Mindenesetre a Malpensa repülőtéren a szurkolók szeretettel várták a brazilt.

A Milan mindenesetre jó formában van, és immár hat mérkőzés óta veretlen, Leonardo pedig a jelek szerint rátalált a megfelelő taktikára: az utóbbi hetekben rendre 4-3-3-as felállásban küldi pályára együttesét, a csatársor két szélén Patóval és Ronaldinhóval. Középre három jelölt is van Klaas-Jan Huntelaar, Filippo Inzaghi és Marco Borriello személyében - utóbbi játékos a hét végi bajnokin duplázni tudott. Ronaldinho a hét végén két gólpasszt adott, és ismét jó formában érzi magát. "Ilyen a labdarúgás, most jól érzem magam, a dolgok sokat javultak körülöttem" - nyilatkozta, hozzátéve, hogy Leonardóval is felhőtlen a viszonya.

A várható kezdőcsapatok:
Milan: Dida - Oddo, Kaladze, Thiago Silva, Zambrotta Gattuso, Pirlo - Pato, Seedorf, Ronaldinho - Borriello
Real: Casillas - Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa - Diarra, Xabi Alonso - Kaká, Raúl - Benzema, Higuaín.

A játéknap másik rangadóját Münchenben játsszák, ahol a Bayern a Girondins Bodeaux-t fogadja, a németek számára egyedül a győzelem az elfogadható eredmény. A Bayern két hete úgy kapott ki 2-1-re Bordeaux-ban, hogy a hazaiak két tizenegyest is kihagytak, ráadásul a müncheniek kilenc emberrel fejezték be a találkozót. Az akkor kiállított Daniel van Buyten és Thomas Müller most nem játszhat, ám Arjen Robben már visszatérhet a pályára. Mivel a másik szélső, Franck Ribéry még mindig sérült, így Louis van Gaal kénytelen maradni a 4-4-2-es játékrendszernél, és a csatársorban alighanem Luca Toni kap bizalmat Miroslav Klose mellett.

A védőknek arra nagyon kell vigyázniuk, hogy ne kövessenek el szabálytalanságokat a tizenhatosuk környékén, hiszen a Girondins pontrúgásai rendre életveszélyesek - két hete a franciák mindkét gólja szabadrúgás után született. Ha a Bayern nem nyer, akkor nagyon nehéz helyzetbe kerül, hiszen a csoport másik mérkőzésén a Juventus alighanem begyűjti a három pontot az izraeli Maccabi Haifa ellen.

A papírforma alapján a Manchester Unitednek sem okozhat gondot a CSZKA Moszkva legyőzése, ez esetben pedig a manchesteriek máris a legjobb 16 között érezhetik magukat, szülessen bármilyen eredmény is a csoport másik találkozóján, a Besiktas-Wolfsburg 90 percen. Igaz, Sir Alex Ferguson várhatóan több kulcsemberét is pihenteti, hiszen a hét végén a Chelsea ellen rangadót játszik a gárda, így aztán a kisebb sérüléssel bajlódó Nemanja Vidic, Rio Ferdinand és Ryan Giggs biztosan pihen. Kérdéses Wayne Rooney szereplése is: a csatárnak hétfő késő délután megszületett első gyermeke.

A Manchester United vasárnapi bajnoki ellenfele, a Chelsea is kedden lép pályára a BL-ben, mégpedig az Atlético Madrid vendégeként, és a londoniak egy győzelemmel szintén bejuthatnak a legjobb 16 közé. Sőt ha a másik találkozón a Porto a papírformának megfelelően megveri az APOEL Nicosiát, akkor a Kékek már egy döntetlennel is továbbjutnak a csoportból. A Chelsea a hét végi bajnokiját csere nélkül játszotta végig, így valószínű, hogy Carlo Ancelotti rotálni fogja csapatát, vagyis a sérüléséből felépült Joe Cole, illetve a brazil Alex is játéklehetőséget kaphat. Az Atlético nincs valami jó formában, és eddig az edzőcsere sem segített a madridiakon: a Stamford Bridge-en elszenvedett vereség után menesztették ugyan Abel Resinót, de egyelőre utódja, Quique Sánchez is nyeretlen a csapattal.

A keddi BL-nap mérkőzései:
A csoport:
Bayern München (német) - Girondins Bordeaux (francia)
Maccabi Haifa (izraeli) - Juventus FC (olasz)

B csoport:
Manchester United (angol) - CSZKA Moszkva (orosz)
Besiktas (török) - VfL Wolfsburg (német)

C csoport:
AC Milan (olasz) - Real Madrid (spanyol)
Olympique Marseille (francia) - FC Zürich (svájci)

D csoport:
APOEL Nicosia (ciprusi) - FC Porto (portugál)
Atlético Madrid (spanyol) - Chelsea FC (angol)

www.global-soccer.eu