Vágólapra másolva!
Kevin McCabe tulajdonos veszi át Terry Robinson helyét a Ferencváros labdarúgócsapatának elnöki posztján, miután utóbbi lemondott.

Kevin McCabe, a Ferencváros tulajdonosa közleményben számolt be a változásokról, a legfontosabb, hogy Terry Robinson lemondott az FTC Labdarúgó Zrt. elnöki posztjáról, az ő helyét McCabe veszi át.

Robinsonnal együtt összesen hat igazgató távozik, a cél, hogy a klub új hajtóerőt kapjon a téli szünet utáni újrakezdéshez.

"A folytonosságot biztosítja Berki Krisztián vezérigazgató személye, aki a jövőben szakmai segítséget kap két elismert angol szakembertől, akiket a Sheffield United delegál a Ferencvároshoz. Az elkövetkezendő időszak egy fontos korszak lesz a Ferencváros életében. Hiszek benne, hogy most időszerű, stratégiájában megfelelő átvenni a klub vezetését, és megtalálni a módot, hogy a klub újra Budapest és a szurkolók büszkeségévé váljon" - áll a közleményben.

McCabe megerősítette, hogy az angolok tervei, valamint céljai komolyak és hosszútávra vonatkoznak. "Az előttünk álló cél, hogy a magyar futball legfelsőbb szintjére kerüljünk és ott legyünk eredményesek. A klubnak saját lábakon kell állnia, mint önálló megalapozott üzleti vállalkozás. Véleményem szerint ehhez minden alkotóelem adott: a csodálatos klub történelme és a fantasztikus szurkolói tábor.

A másik üzleti vállalkozásom, a Scarborough Group International, segítséget fog nyújtani a csapat professzionalitásának megerősítésében és a belső kommunikáció javításában. Amennyire időm engedi személyesen is részt kívánok venni a stratégiai kérdések megoldásában, együttműködve az új igazgatósággal és Berki Krisztián vezérigazgatóval, aki teljes felelősséget visel a klub mindennapos ügyeiért, az én tájékoztatásomért és a szurkolókkal való kapcsolattartásért."

A tulajdonos kitért a Diósgyőr elleni meccsen tapasztalt szurkolói botrányra, és felkérte az új menedzsmentet, hogy dolgozza ki a lehetséges intézkedéseket hasonló esetek elkerülése végett.

Az FTC a télen háromhetes máltai edzőtáborral készül a tavaszi szezonra, minden bizonnyal Craig Short vezetésével, akiről McCabe a közleményben csak annyit ír, ideiglenesen átvette a csapat irányítását.