Vágólapra másolva!
Az angol Times szerint az UEFA-n belül is vannak érintettek a bundaügyben, akik a gyanú szerint belső információkkal segítették a meccseket manipuláló bandát.

Ilyen belső információ például, hogy bár a nemzetközi meccseknél csak egy nappal a talákozó előtt derül ki a bíróküldés, az UEFA jól értesült emberei ezt hamarabb kiszivárogtatják a fogadóknak.

A lap szerint a fogadók a bírókat is megkörnyékezik, akiknek nőket és pénzt ajánlanak, cserébe pedig azt várják, hogy ítéleteikkel a kívánt eredményt érjék el a meccsen.

Az UEFA médiaigazgatója, Robert Faulkner nyomban reagált a felvetésre: "Mi is hallottunk a dologról, de amíg nem kapunk meg minden információt az ügyben nyomozó hatóságtól, addig nem kíváljuk kommentálni az esetet."

Közben megtörtént az első beismerés, a svájci másodosztályban szereplő FC Gossau középpályása, Mario Bigoni bevallotta, hogy a tavaszi, Lugano ellen 4-0-ra elveszített meccsen nem volt minden tiszta.

Bigonit egy meg nem nevezett csapattársa kereste meg, hogy bundázzon, és a hírek szerint 6500 eurót kapott a meccs után, míg a fogadásokra szakosodott bűnbanda 93 ezer eurót keresett a letutizott mérkőzéssel.

Klubja eltiltotta a középpályást, így ő a második játékos Svácjban, akit elmeszeltek, korábban a Thun szenegáli légiósát, Omar Fayét vonták ki a forgalomból.