Vágólapra másolva!

Tizennyolc éves újonc a világválogatottban

A Serie A képviselői dominálnak e heti álomcsapatunkban, hiszen öt futballista is az olasz bajnokságból került a világválogatottba. A csapatnak ezúttal a szokottnál is több a magyar kötődése: a perui Juan Manuel Vargas a Loki elleni remeklésének is köszönheti beválogatását, a mesternégyest szerzett Ola Toivonen egyik gólját Dzsudzsák Balázs készítette elő.

Kapus
Jens Lehmann (német, VfB Stuttgart): A Stuttgart nincsen jó formában, így a múlt héten játszott két döntetlenje nem is rossz eredmény - főleg, hogy mindkettőt idegenben érte el. A Bajnokok Ligájában a Sevilla, a Bundesligában pedig a Borussia Mönchengladbach ellen ikszeltek, köszönhetően nagy részben Lehmann bravúros védéseinek.

Hátvédek
Cristian Zaccardo (olasz, Parma): A 2006-ban világbajnokságot nyert védő egy balul sikerült wolfsburgi kitérő után tért vissza Olaszországba, és a pármaiaknál a jelek szerint megtalálta a helyét. A 3-5-2-es hadrendben a teljes jobb oldalt bejátssza, és a hét végén a Chievo Verona ellen fontos gólt is szerzett.

John Terry (angol, Chelsea): A londoni gárda a BL-ben az Atlético Madrid ellen félgőzzel is döntetlent játszott, hogy aztán a hét végi, Manchester United elleni rangadón begyűjtse a három pontot. A találkozó rendkívül kiegyensúlyozott és feszült hangulatú volt, és végül Terry fejesgólja döntött a Chelsea javára.

Ryan Nelsen (új-zélandi, Blackburn Rovers): A blackburniek számára a lehető legjobbkor jött a Portsmouth elleni 90 perc, hiszen a sereghajtóval szemben sikerült megszerezni a győzelmet. Ehhez persze kellett az is, hogy Nelsen kiválóan futballozzon: a gólt fejelő középhátvédnek a The Times nyolcas osztályzatot adott.

John Arne Riise (norvég, AS Roma): A Farkasok lassan kezdenek kilábalni a hullámvölgyből. A múlt héten az Európa Ligában hazai pályán legyőzték a Fulhamet, amihez Riise gólja is kellett majd a bajnokságban idegenben szereztek pontot a listavezető Internazionale ellen - a norvég hátvédre itt sem lehetett panasz.

Középpályások
Mauro Germán Camoranesi (olasz, Juventus): A torinói csapat ebben a szezonban igen hullámzó teljesítményt nyújt, de a múlt héten inkább örömet szerzett a szurkolóinak. A Bajnokok Ligájában a Maccabi Haifa ellen Camoranesi érte el a győztes gólt, és az argentin származású focista a hét végén az Atalanta ellen is duplázott.

Francesc Fabregas (spanyol, Arsenal): Arsene Wenger együttese továbbra is fantasztikusan, és rendkívül gólerősen futballozik - a múlt héten két összecsapáson nyolc gólt lőtt a csapat. Ebből hármat Fabregas szerzett, aki gólpasszaival is rendre felhívja magára a figyelmet.

Joel Matip (német, Schalke): A gelsenkircheniek edzője, Felix Magath szívesen nyúl a klub kiváló utánpótlásához, de még így is szinte mindenkit meglepett azzal, hogy a Bayern München elleni rangadón a 18 éves Matipot a kezdők közé jelölte. A védekező középpályás azonban nem illetődött meg, élete első Bundesliga-meccsén remekül játszott, ráadásul pontot érő gólt fejelt.

Juan Manuel Vargas (perui, Fiorentina): A firenzeiek balszélsőjének képességeiről a Debrecen játékosai is megbizonyosodhattak, hiszen a perui focista a Loki ellen két gólpasszt is adott. A hét végi, Udinese elleni bajnokin pedig az ő gólja jelentette a győzelmet a lila-fehérek számára.

Csatárok
Hernán Crespo (argentin, Genoa): A veterán csatárra az Internazionale a nyáron nem tartott igényt, de úgy tűnik, hogy a Genoa jó üzletet kötött, amikor megszerezte. Crespo ugyanis egyre jobb formába lendül: az Európa Ligában a Lille ellen is betalált, majd a bajnokságban a Siena kétszer volt eredményes.

Ola Toivonen (svéd, PSV Eindhoven): Dzsudzsák Balázs csapata a holland bajnokságban magabiztos győzelmet aratott az ADO Den Haag ellen, és az idegenbeli 5-1-es diadal főhőse a svéd támadó volt. Toivonen ugyanis mesternégyest ért el, az egyik gólt éppen Dzsudzsák passzából szerezte.

www.global-soccer.eu