Vágólapra másolva!
A nyár egyik legváratlanabb átigazolása volt, amikor a Portsmouth sokszoros angol válogatott középhátvédje, Sol Campbell aláírt a negyedosztályú Notts Countyhoz. Télen azonban visszatérhet az élvonalba, hiszen több csapat is szívesen látná.

Campbellnek az előző szezon végén lejárt a szerződése, de senki sem számított arra, hogy az ingyen megszerezhető futballista nem valamelyik nevesebb egyesületnél köt ki, elvégre a 35 éves játékos még két évvel ezelőtt is szerepelt a válogatottban, és a legutóbbi idényben is alapember volt a Portsmouth-nál. Campbellt alighanem a volt szövetségi kapitány, Sven-Göran Eriksson győzte meg, a svéd ugyanis a Noutts County sportigazgatója lett, de a negyedosztályú kaland nem sokáig tartott a védő számára, hiszen egyetlen meccs után otthagyta a csapatot.

Campbell arra hivatkozott, hogy az egyesületnél az ígéretekkel ellentétben nem professzionálisak a körülmények - végül közös megegyezéssel sikerült szerződést bontania a Notts Countyval. Így viszont ismét ingyen igazolható, még ha januárig nem is léphet pályára más egyesületben. A FIFA szabályai szerint ugyanis egy játékos egy évben nem játszhat kettőnél több csapatban, márpedig Campbell, ha csak egyetlen mérkőzésen is, de szerepelt a Noutts Countyban.

Januártól viszont ismét ott lehet a pályán, és a legfrissebb hírek szerint több egyesület is érdeklődik iránta. A legkomolyabbnak a Hull City ajánlata tűnik, hiszen így Campbell visszatérne a Premier League-be, ám angol lapértesülések szerint Olaszországból is van ajánlata: mindkét genovai klub, a Sampdoria és a Genoa is fontolgatja a szerződtetését.

További hírek
A Sunderland érdeklődik a Tottenham Hotspur jobbhátvédje, Alan Hutton iránt. A Hamburg a portugál Rio Ave középhátvédjét, Fabio Fariát figyeli. Az Aston Villa középpályását, Nigel Reo-Cokert a Fulham szeretné megszerezni. A Bayern München brazil hátvédjét, Brenót a Juventusnál lehetséges transzferként tartják számon. Az Almería megszerezte a klub nélküli kameruni középpályását, Modeste M'Bamit.