Vágólapra másolva!
A svájci legfelsőbb bíróság hétfő esti döntése értelmében egyelőre nem kell kifizetnie 17,2 millió eurós büntetését Adrian Mutunak, a Debrecennel azonos Bajnokok Ligája-csoportban szereplő Fiorentina román válogatott labdarúgójának, akit júliusban sújtott ezzel a szankcióval a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS).

A nyáron meghozott határozat szerint Mutu korábbi klubjának, az angol Chelseanek köteles fizetni szerződésszegés miatt. A londoni klub 2004 októberében bontotta fel a csatárral kötött megállapodást, mert kiderült, hogy kokaint fogyasztott.

"Ez a döntés pozitív Adrian számára, de most még korai, hogy ünnepelni kezdjünk" - nyilatkozta Victor Becali, a román futballista menedzsere az olasz Sky televíziós csatornának.

Becali hozzátette: a végrehajtást novemberre halasztották, addig a bíróság a végső ítélet meghozatalához szükséges további dokumentumokat vizsgálja meg.

Mutu 2004-es menesztése egyben azt is jelentette a Chelsea-nek, hogy elvesztett 15 millió fontot, 2003-ban ugyanis ennyiért szerezte meg a futballistát az AC Parmától. A támadót az ominózus eset után hét hónapra eltiltották, büntetését követően pedig aláírt a Juventushoz, majd 2006-ban a Fiorentinához szerződött.