Vágólapra másolva!
Minden eddiginél több külföldi szerepel az olasz labdarúgó élvonalban, a csapatok közül - nevéhez híven - a címvédő Internazionale a "legnemzetközibb".

A La Gazzetta dello Sport kimutatása szerint míg az 1995/1996-os idényben még csak 67 légiós lépett pályára az olasz stadionokban, addig jelenleg már 233-ra rúg a vendégjátékosok száma.

A legnagyobb kontingenssel Dél-Amerika képviselteti magát, 42 futballistával Argentína a legkeresettebb ország, a második helyen Brazília áll 39 fővel.

Magyar részről az U20-as világbajnokságon szereplő válogatott vezére, Koman Vladimir az egyetlen, aki olasz élvonalbeli csapat keretéhez tartozik, bár a bemutatkozása még várat magára a Bari együttesében.

A legtöbb légióst - szám szerint 22 futballistát - az Inter alkalmazza, majd következik az Udinese (18), a Lazio és az AS Roma (17-17). Cataniában 14 külföldi található a fizetési listán, közülük tízen Argentínából érkeztek.

A játékosok szakszervezetét irányító Sergio Campana nem nézi jó szemmel a Serie A-ban észlelhető "népvándorlást": "A túl sok légiós elveszi a helyet a mi tehetségeink elől, ezért korlátozni kellene a számukat."