Vágólapra másolva!
Valenciában zsinórban hetedik győzelmét gyűjtheti be a hibátlanul rajtolt Barcelona, ez korábban egyszer sem sikerült a katalán klubnak. Olaszországban három rangadót, köztük Milan-Roma meccset rendeznek, a Bundesligában veretlenek csapnak össze Hamburgban, míg a Premier League-ben kötelező győzelmek előtt állnak az éllovasok.

Ha nyer, a startot követő sorozatdiadalok tekintetében klubcsúcsot állít fel az FC Barcelona a spanyol labdarúgó-bajnokságban: a katalánok címvédő, egyben Bajnokok Ligája-első élcsapata szombat késő este, a Valencia vendégeként gyűjtheti be megszakítás nélküli hetedik győzelmét, ami korábban egyetlen idénykezdetet követően sem sikerült.

A jelenleg élő rekordot, az egymás utáni hat győzelmet a Barca négy alkalommal tudta története során produkálni. A hétből hetet ezúttal sem lesz egyszerű elérni, hiszen a hétvégi házigazda Valencia a Primera División elitegyüttesei közé tartozik, a 6 fordulóban gyűjtött 11 pontjával pillanatnyilag az ötödik. A csata végkimenete szempontjából egyáltalán nem mellékes körülmény, hogy pályára lép-e Pep Guardiola gárdájában az Európa-bajnok irányító Xavi, illetőleg a túloldalon a válogatottbeli társ, a világ legjobb csatárai között jegyzett, legutóbbi Eb-gólkirály David Villa. A jelek szerint a térdproblémáit leküzdő középpályás szereplése gyakorlatilag biztosra vehető a vendégeknél, ugyanakkor a hazaiak támadójának fellépése több mint kérdéses, mert teljesen még nem heverte ki combizomsérülését.

A tabellát 18 ponttal vezető Barca mögött 15 ponttal álló Real Madrid a legutóbbi fordulóban a Sevillától elszenvedett vereség feledtetésére készül, egyszersmind annak igazolására, hogy Cristiano Ronaldo nélkül is ütőképes az alakulat. A magyarok elleni vb-selejtezőn bokasérülése kiújulása miatt cserét kérő portugál sztárjátékos hetekre kidőlt, így nélküle kell(ene) a királyi gárdának továbbra is tapadnia a Barcelonára. A szombati rivális Valladolid ebbéli törekvésükben aligha lesz képes megállítani a fővárosiakat, akik ráadásul odahaza játszanak.

A szintén 15 pontnál tartó, legutóbb bajnoki bronzérmes Sevillára ugyanakkor izzasztó 90 perc vár a 12 pontjával negyedik helyezett Deportivo La Coruna otthonában. Vadócz Krisztián csapata, az Osasuna a mostani szezont felettébb gyatrán kezdő, játékosállományát tekintve viszont roppant erős Atlético Madridot fogadja.

Primera División, 7. forduló, szombat:
Deportivo La Coruna - Sevilla 18.00
Real Madrid - Valladolid 20.00
Valencia - FC Barcelona 22.00

vasárnap:
Espanyol - Tenerife 17.00
Málaga - Almería 17.00
Real Mallorca - Getafe 17.00
Xerez - Villarreal 17.00
Real Zaragoza - Racing Santander 17.00
Athletic Bilbao - Sporting Gijón 19.00
Osasuna - Atlético Madrid 21.00