Vágólapra másolva!
Morten Olsen, a dánok szövetségi kapitánya kijelölte keretét a svédek és a magyarok elleni világbajnoki selejtezőkre, amelyben helyet kapott Kim Christensen, az IFK Göteborg kapusa is. Ő az a kapus, aki azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a kapufák rugdosásával kisebbítette a kapuja méretét.

A 30 éves Christensen 18 éves koráig a mezőnyben játszott, így kifejezetten jól bánik a labdával, de karriert már kapusként csinált. Az első igazán ismert klubja a Nordsjaelland volt, ahol négy évet húzott le, majd 2008-ban igazolt a svéd Göteborghoz.

Debütálása egyből emlékezetesre sikerült, mivel a svéd Szuperkupa-döntőben a Göteborg 3-1-re legyőzte a Kalmart. Christensennek innentől bérelt helye volt a kapuban, és nagy szerepe volt abban, hogy a 2008-as svéd kupát a Göteborg nyerte, mivel a Kalmar elleni döntőben több nagy védést is bemutatott, a büntetőpárbajban pedig értékesített egy tizenegyest.

A dán kapus az utóbbi hetekben nem védései miatt kapott sajótnyilvánosságot, hanem azért, mert az Örebro elleni bajnokin a játékvezető felfedezte, hogy Christensen arrébb tette a kapufát, ezzel pár centivel kisebbítette a kapuját.


A kapus később bevallotta, hogy évek óta trükközik, a módszer persze csak azoknál a kapunál működik, amelyek mozdíthatóak, de mivel a svédeknél több csapatnak is műfüves pályája van, ahol nincsenek lerögzítve a kapuk, ezért ki tudja, hányszor "lopott el" pár centit a kapu méretéből.

Christensen az eddigi vb-selejtezőkön mindössze egyszer jutott el a kispadig, Thomas Sörensen és Stephan Andersen mögött ugyanis nem kapott lehetőséget, de mivel a dánok akár már a hétvégén kiharcolhatják a vb-részvételt, így előfordulhat, hogy a magyarok elleni utolsó találkozón őt nevezi a kezdőbe Morten Olsen.

A dán keret:
kapusok: Kim Christensen (IFK Göteborg), Stephan Andersen (Bröndby), Thomas Sörensen (Stoke City)
védők: Anders Möller Christensen (OB Odense), Daniel Agger (Liverpool), Lars Jacobsen (Blackburn Rovers), Michael Jakobsen (AaB Aalborg), Per Kroldrup (Fiorentina), Simon Kjaer (Palermo), William Kvist Jörgensen (FC Köbenhavn)
középpályások: Christian Poulsen (Juventus), Jakob Poulsen (AGF Aarhus), Michael Silberbauer (Utrecht), Daniel Jensen (Werder Bremen), Thomas Enevoldsen (Groningen)
csatárok: Dennis Rommedahl (Ajax Amsterdam), Jesper Bech (Silkeborg IF), Jesper Gronkjaer (FC Köbenhavn), Jon Dahl Tomasson (Feyenoord), Martin Jörgensen (Fiorentina), Nicklas Bendtner (Arsenal), Sören Larsen (MSV Duisburg)