Vágólapra másolva!
Gulácsi Péter szerint a nyitómeccsen Hondurastól elszenvedett kínos, 3-0-ás vereség után nem a "felpaprikázott" állapotnak köszönhető az U20-as vb-n végül bronzérmes magyar válogatott feltámadása, hanem egyszerűen mindenkiben a lelkiismeret dolgozott. A csapat kapusa a héten visszautazik Liverpoolba, ahol újabb vizsga vár rá, ezúttal a jogosítvány megszerzése a tét.

"Nem volt szükség plusz motivációra. Elfogadhatatlan volt az egész együttes teljesítménye, és ezt tudtuk, egyúttal be akartuk bizonyítani, hogy ennél sokkal jobbak vagyunk" - mondta hétfőn, sajtótájékoztatón Gulácsi Péter, a Liverpool kapusa.

A kapus szerint a csehek ellen büntetőpárbajban megnyert nyolcaddöntő volt a vb legnehezebb meccse, míg a legjobban az olaszok ellen 3-2-re megnyert negyeddöntőben játszottak.

"Bár sok szép emléket őrzök meg a tornáról, s említhetném akár a két 11-es párbajt, azonban a legnagyobb élményem a bronzmeccs után volt, amikor körbefutottunk a pályán és a közönség felállva tapsolt. A másik kiemelkedő momentum az olaszok elleni öltözői hangulat volt, amikor egy órán át eksztázisban ünnepeltünk" - emlékezett vissza Gulácsi az elmúlt szűk hónapban történtekre.

Elmondta, mióta szombat este hazajöttek, a csapat közösen megünnepelte a sikert, de a vasárnap már a pihenés jegyében telt, s a családjánál töltötte az idejét.

Gosztonyi ezzel szemben már túl van első magyarországi edzésén, és saját megítélése szerint a sorozatterhelés ellenére kiváló a fizikai állapota, ennek megfelelően már csapata, az MTK szerdai Magyar Kupa-találkozójára koncentrál.

"Hétvégén Újpestre látogatunk, aztán következik a kupa visszavágója. Három nehéz meccs áll előttünk, de bízom benne, hogy aktív szerepvállalásommal sikerrel vesszük az akadályokat" - mondta Gosztonyi, aki úgy tudja, holland, olasz és angol klubok képviselői is figyelték őt a vb-n.

A két játékos egy autót kapott egyéves használatra. Mivel jelenleg még egyik futballistának sincs jogosítványa, egyelőre a barátnőik fuvarozhatják a játékosokat. Gulácsi hétfő este utazik vissza Liverpoolba, s még a héten leteszi a forgalmi vizsgát.