Vágólapra másolva!

Bilic maradna a horvát válogatott élén

Slaven Bilic, a horvát labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya pénteken kijelentette: továbbra is irányítani szeretné a nemzeti csapatot annak ellenére, hogy nem sikerült kijutni a jövő évi dél-afrikai világbajnokságra.

"Hiszek a futballistáimban" - fogalmazott a tréner, aki a tavalyi Európa-bajnokságon negyeddöntőt játszhatott együttesével. "Lendületesek és motiváltak maradtunk, és tisztában vagyunk a kötelezettségeinkkel, ezért nem mondok le a kapitányi posztról."

A horvátok először maradnak le a vb-ről, amióta önálló államként indulnak a selejtezősorozatokban. "Az elmúlt időszakban több labdarúgónk is folyamatosan sérült volt, ezért hátrányosabb helyzetbe kerültünk, de nem hiszem, hogy ilyesmi a következő kiírásban is előfordulhat" - mondta Bilic, akit korábban többször is hírbe hoztak angol élvonalbeli klubokkal.

Horvátország 20 ponttal harmadikként végzett az európai 6. selejtezőcsoportban, amelyet a 27 pontos Anglia nyert meg, a második, pótselejtezőt érő helyet pedig a 21 pontot szerző Ukrajna kaparintotta meg.