Vágólapra másolva!
Az Újpest FC és az MTK Budapest labdarúgócsapata közösen tiltakozik a zártkapus büntetések ellen, s arra kéri a Magyar Labdarúgó Szövetséget (MLSZ), hogy vizsgálja felül a fegyelmi szabályzatot, egyúttal szüntesse meg ennek a büntetésnek az alkalmazását.

A két csapat hétvégén egymás ellen lép pályára a Soproni Liga 12. fordulójában, azonban az Újpestnek ezt az NB I-es találkozót még nézők nélkül kell megrendeznie a tavaszi, Videoton elleni összecsapáson történt rendbontások miatt.

"Az MLSZ fegyelmi bizottsága korábban úgy döntött, hogy felülvizsgálja a zártkapus büntetések kérdését, azonban ez nem történt meg" - mondta el Csehi István, az Újpest FC ügyvezető igazgatója a klub hétfői sajtótájékoztatóján. "Ennek megfelelően az a kérésünk, hogy a szövetség addig ne alkalmazza ezt a büntetési formát, amíg nem vizsgálta felül ezt a kérdéskört."

Sallói István sportigazgató hozzátette, hogy az MTK elleni bajnoki találkozón szeretnének lehetőséget adni a szurkolóknak arra, hogy köszönthessék Korcsmár Zsoltot, a magyar 20 éven aluli labdarúgó-válogatott újpesti középpályását, aki tagja volt az egyiptomi világbajnokságon bronzérmes csapatnak.

"Egy ilyen ünneplést nem lehet nézők nélkül lebonyolítani, és mivel az elmúlt három hónapban az újpesti szurkolók nem követtek el komoly rendbontást, ezért teljesen logikátlannak, értelmetlennek, és érthetetlennek tartjuk ezt a büntetést" - mondta Sallói.

Domonyai László, az MTK ügyvezető igazgatója kiemelte, a vendégek is fontosnak tartják, hogy a drukkerek ellátogathassanak a mérkőzésre, mert "nem az a labdarúgás érdeke, hogy a bajnoki összecsapásokat nézők nélkül bonyolítsák le, ugyanis így a futball és a közönség egyre inkább eltávolodik egymástól."

Sallói hozzátette, hogy az MLSZ fegyelmi bizottsága keddi ülésén tárgyalja ismét az ügyet, és ezen az Újpest is képviselteti magát.