Vágólapra másolva!
Hála a remekül szereplő U20-as válogatottnak, három magyar játékost is beneveztünk e heti gólszépségversenyünkbe, Koman Vladimir és Kiss Máté a csehek elleni remekművével, Németh Krisztián az olaszoknak lőtt góljával került be a válogatásba. Komoly kihívói vannak a magyar triónak, mivel két ollózós és egy félpályás gól szerzője is megtalálható a vetélytársak között, és akkor még nem említettük a félelmetesen nagy gólt akasztó salvadori Julio Martinezt. Nézze meg a tíz gólt, és szavazzon arra, amelyik a legjobban tetszik.

Kiss Máté már egy tavaszi tízes listánkra is felkerült, a győri fiatal akkor Balajcza Szabolcsnak, az Újpest kapusának vert be egy komoly szabadrúgásgólt.

Kiss az U20-as világbajnokságon is letette névjegyét, a csehek elleni nyolcaddöntőn nem talált magának társat labdavezetés közben, így elengedett egy hatalmas bombát, amely szétszakította a jobb felső sarkot (00:05-nél látható a videón).

Szintén a cseh kapust szomorítota Koman Vladimir, aki a hosszabbításban, egygólos hátrányban maradt nagyon higgadt, és tanítanivalóan tekert a jobb sarokba 22 méteres szabadrúgásból. A magyar csapatkapitány gólja kellett ahhoz, hogy döntetlennel végződjön a hosszabbítás, a büntetőpárbajban pedig Gulácsi Péter bravúrjai meghozták a győzelmet Egervári Sándor fiainak (01:30-nál látható Koman gólja).


Kiss gólja tetszett

212001outform.html400350


Komané volt a szebb

212002outform.html400350


Koman a következő gólban is főszerepet vállalt, az olaszok elleni negyeddöntőben ugyanis egészen varázslatos labdát tett Németh Krisztián elé, aki magyar csatártól szokatlanul precízen fejezte be az akciót, a legjobb ütemben eltolta a labdát a kapus mellett, majd az üres kapuba gurított. Persze egy Németh-szintű csatárnak ez rutinmunka volt, de ahogy Koman a középkörből megjátszotta a két védő között beinduló társat, az tényleg zseniális.

212003outform.html400350


Az olaszoknak az első Németh-gólra még volt válaszuk, Giacomo Bonaventura ugyanis a középkezdés után nekilódult, faképnél hagyott vagy öt magyar játékost, aztán jobbal a jobb alsóba tüzelt. Igazi mestermunka volt ez a gól is, szerencsére volt még fordulat a meccsben, amelyet 3-2-re a magyarok nyertek meg.

212004outform.html400350


Ha már az olaszoknál tartunk: a felnőttválogatott a Dublinban elért 2-2 után elmondhatja, hogy ott lesz a dél-afrikai vébén. Pedig a világbajnok nem kezdte túl jól a meccset, mivel már a 8. percben vezetést szereztek az írek, Glenn Whelan egy legurított szabadrúgás után tüzelt a kapu jobb oldalába, esélyt sem adva Gigi Buffonnak a védésre.

212005outform.html400350


Szintén állított labdás szituáció után volt eredményes a salvadori Julio Martinez, akinek még szenzációs góljával sem sikerült belerondítania a mexikói örömünnepbe. A hazai gárda ugyanis a 4-1-es győzelemmel kiharcolta a vb-részvételt, de a meccs gólja egyértelműen Martinezé volt, aki jó 30 méterről küldte a labdát a jobb felsőbe.

212006outform.html400350


Görögország nagy lépést tett a pótselejtező irányába, sőt, a 2004-es Európa-bajnoknak még a csoport első helyéről sem kell lemondania, bár arra elég kevés esély van, hogy az éllovas Svájc otthon zakózzon Izrael ellen. A lettek elleni 5-2-es diadal hőse a négy gólig jutó Gekasz volt, de azért Georgiosz Szamarasznak is kijutott a pacsikból, főleg gólja után, amit ollózós mozdulattal szerzett.

212007outform.html400350


Ugyanezen a meccsen született egy hasonló gól, csak azt a lettek szerezték, méghozzá a magyar szurkolók számára is ismerős Maris Verpakovskis révén. A 2004-es Eb-t megelőző selejtezőkön a Gellei-csapat ellen háromszor eredményes csatár végül nem futott be olyan pályát, mint amilyet jósoltak neki (jelenleg a görög Ergoteliszben Posza Zsolt csapattársa), de ez a gólja egészen pazarra sikerült, remek helyzetfelismerés és gyönyörű mozdulat ötvözete.

212008outform.html400350


Szlovákiának mindössze egy pontra lett volna szüksége Szlovénia ellen, hogy függetlenné válása óta először kijusson a vébére, északi szomszédaink azonban meglepetésre 2-0-s vereséget szenvedtek hazai pályán. A szlovénok első gólját eredményező lövést kevés kapus fogta volna, Valter Birsa ugyanis olyan föld-levegő rakétát indított útjára, amely hatalmas sebességgel csapódott a kapu bal oldalába.

212009outform.html400350


A végére egy olasz másodosztályú meccs nem mindennapi gólja: Pasquale Schiattarella, az Ancona játékosa levette a torinói Sereni kapus rossz kirúgását, aztán elsőre furcsának tűnő mozdulattal, félfordulattal a félpályáról küldte a labdát a kétségbeesetten hátráló portás mögé.

212010outform.html400350


Az elmúlt héten Martin Palermo 45 méteres fejesgólja nyerte el leginkább olvasóink tetszését.