Vágólapra másolva!

A börtönből jár bajnokira a lengyel kapus

Börtönviselt, pontosabban jelenleg még a büntetését töltő, bal bokáján elektronikus helyzetjelzővel felszerelt rab is szerepel a dán futballbajnokságban Arek Onyszko személyében.

A lengyel kapust volt felesége megveréséért a bíróság 3 hónapos elzására ítélte, de megengedte neki, hogy csapata bajnoki mérkőzéseinek idejére elhagyja celláját.

Ám - amint az kiderül a madridi sportnapilap, a Marca képes beszámolójából - odakinn sem kószálhat szabadon: eltávozása idején a meccsek alatt is köteles viselni azt a karperec-helyettesítő bokaperecet, amely alapján a börtönőrök - olyasféleképpen, mint az autók esetében a helyzetmeghatározásra szolgáló GPS-lokalizátoros rendszernél - akár tisztes távolból is ellenőrizni tudják mindenkori tartózkodási helyét.

Ez persze a labdarúgó-mérkőzések alatt gyakorlatilag helybenjárást jelent, hiszen a kapuját a legritkább esetben és akkor is csak igen kis távolságra hagyhatja el, különben - ha a hatóság nem is, de - az ellenfél gyorsan megbüntetheti...

Forrás: AFP

A kapus bal bokáján jól látható az elektronikus helyzetjelző

A Dániában 1997 óta légióskodó Onyszkót az asszonybántalmazás után elküldte akkori kenyéradója, az Odense BK, a "börtönportás" azonban nem maradt csapat nélkül: jelenleg a szintén élvonalbeli FC Midtjylland veszi igénybe a rab kapus szolgálatait.