Vágólapra másolva!
A csütörtökön este kitört verekedések a labdarúgó Európa Liga-csoportmérkőzést követően is folytatódtak Temesváron a hazai, illetve a horvát Dinamo Zagreb drukkerei között, akik közül összesen 131 személyt állítottak elő.

A helyi rendőrség tájékoztatása szerint 117 horvát és 14 román szurkolót vettek őrizetbe a botrányos események nyomán, melyek során összesen tíz személy - köztük egy rendőr - sérült meg komolyabban.

Az összetűzések már a meccset megelőzően elkezdődtek a belvárosban, a drukkerek palackokkal, valamint a kávézók teraszainak mozdítható tárgyaival dobálták egymást, nem kímélve a nők és a gyerekek testi épségét sem.

A mérkőzésen sem csitultak a kedélyek, a szerb határhoz közeli, jelentős szerb kisebbséggel bíró Temesvár szimpatizánsai a meccsen a "Szerbia, Szerbia"-rigmust kiáltozták, a felbőszült horvátok pedig a "Le a szerbekkel"-mondatot harsogták válaszul. A zágrábiak mindemellett székeket és köveket dobáltak a pályára.

A balhé a 3-0-s vendégsikerrel zárult meccs után a belvárosban folytatódott, és zárult le. A román hatóságok, miután véget vetettek a harcoknak, a zágrábi szurkolókat egészen a magyar határig kísérték.