Vágólapra másolva!
Az utóbbi napokban egymást érték a Kakáról szóló hírek, a Manchester City ugyanis nem törődött bele a visszautasításban, és csillagászati összegeket kínált az AC Milan brazil klasszisáért. A legújabb értesülések szerint ráadásul a Real Madrid is bejelelntkezett Kakáért.

Több különböző számot lehetett olvasni, hogy a Manchester City arab tulajdonosai mennyi pénzt lennének hajlandóak kifizetni Kakáért, annyi azonban bizonyos, hogy a manchesteriek ajánlata új világrekordot jelentene az átigazolások terén.

A felek megkezdték a tárgyalásokat, arról viszont egymásnak ellentmondó információk jelentek meg, hogy Kaká mennyire szeretne a Citybe igazolni: van, aki úgy tudja, hogy legszívesebben maradna Milánóban, míg máshol arról olvasni, hogy az angol klub által ígért fizetés - mely a világ legjobban kereső futballistájává tenné - őt is meggyőzte.

Meglehet azonban, hogy a helyzet még tovább bonyolódik, mivel az egyik angol lap, a News of the World úgy tudja: a Real Madrid is bejelentkezett a brazilért. A Real két éve egyszer már megtette ajánlatát a Milannak, de akkor az olaszok nemet mondtak, pedig állítólag akkor is világcsúcsot jelentő összeget, 80 millió eurót kaptak volna Kakáért.

Az angol újság információi szerint a Real most arról tájékoztatta a brazil klasszis ügynökét, Bosco Leitét (aki egyben a futballista édesapja), hogy a nyáron ők is hajlandóak lennének kifizetni azt az összeget, amit most a Manchester City kínált. A madridiak persze arról is tájékoztatták (legalábbis a News of the World szerint) Kakát, hogy a fizetése jóval kisebb lenne, mint esetleg Manchesterben - ugyanakkor a Reallal szinte biztosan ott lehetne a Bajnokok Ligájában, míg a Cityvel idén erre semmi esélye.

További átigazolási hírek
Az Atlético Madrid francia csatárát, Florent Sinama-Pongolle-t a Blackburn Rovers csábítja. A Middlesbrough kiszemeltje a Crystal Palace középpályása, Ben Watson. A Hamburger SV a Bayern München középpályásával, Mark van Bommellel pótolná a Manchester Citybe tartó Nigel de Jongot.

A Lecce megszerezte a brazil Internacional középpályását, Edinhót. Az RCD Espanyol érdeklődik az Ajax Amsterdam spanyol középpályása, Gabri iránt. A Lazio nigériai csatárát, Stephen Makinwát a TSG Hoffenheimmel hozták kapcsolatba. A Villarreal brazil középpályása, Edmílson hazatérhet a Palmeirasba.

www.infosport-focivilag.hu