Vágólapra másolva!
A Real Madrid egyénileg jobb labdarúgókból áll, az Internazionale azonban mint csapat jobb a spanyol együttesnél - állítja Wesley Sneijder, a holland válogatott középpályása, a múlt héten szerződött az olasz bajnokcsapathoz.

Távozásáról szólva a La Gazzetta dello Sport pénteki számában különösen azt sérelmezte, hogy úgy bántak vele a Realnál, mintha gyerek lenne.

"Itt olyan edzőm van, aki kedvel, és egy olyan csapatban futballozhatok kedvenc posztomon, amely jobb, mint ahol eddig játszottam. Az egyéni képességeket tekintve talán a Real javára billen el a mérleg, de az Inter sokkal inkább csapat" - mondta Sneijder, aki még hozzáfűzte: "Madridban az edzőnek nincs nagy befolyása, a Real amúgy is egy külön világ, ahol a pénz sosem probléma, viszont az embernek nem sok tiszteletet adnak."

Ezzel együtt a holland labdarúgó büszke rá, hogy része lehetett a Real Madrid történetének. Mint Inter-játékos viszont nem bánná, ha a Bajnokok Ligájában összekerülnének a spanyol együttessel, és szeretné, ha legyőznék a Realt.

"Nincs azonban bennem bosszúvágy, pozitív az életszemléletem, és amikor megérkeztem Milánóba, haragomat olyan alkotó energiába fordítottam át, amelyet új csapatom javára akarok kamatoztatni" - fogalmazott Sneijder, akire a chilei szakvezető, Manuel Pellegrini irányította, több légióst is szerződtető új Real Madrid nem tartott igényt.