Vágólapra másolva!
Az AS Roma labdarúgócsapata új, saját stadion felépítését tervezi, amely angol mintára készülne el, és 55 ezer szurkoló befogadására lenne alkalmas.

A létesítmény a tervek szerint az olasz főváros nyugati részén épülne fel, de a részletes tervek bemutatásakor nem hangzott el konkrét időpont arra vonatkozóan, hogy mikor adhatják át. A beszámolók szerint Rosella Sensi elnök édesapjáról - aki egyben elődje volt a klub élén -, azaz Franco Sensiről szeretné elnevezni a stadiont.

Claudio Ranieri vezetőedző nagy örömmel fogadta a klub törekvéseit, mivel a szurkolók így közelebb kerülnének a játéktérhez, és emiatt szerinte pokoli hangulat várna a riválisokra. A Farkasok jelenleg az ősi rivális SS Lazióval közösen használják a római Olimpiai Stadiont, melyben a pályát futópálya övezi, azaz a drukkerek távol vannak a játéktértől.

"Remélem, gyorsan felépül, mert szeretnék még pályára lépni ott. Talán lesz rá lehetőségem a nyáron aláírt ötéves szerződésemnek köszönhetően" - mondta Francesco Totti csapatkapitány. A környezetvédők ugyanakkor ellenzik a beruházást, mondván, az Olimpiai Stadion jelenleg is korszerűnek számít, így szerintük felesleges egy új stadion felépítése.

Az olasz egyesületek többsége bérli otthonát, elsőként a Juventus kezdett saját arénát építeni, amelynek munkálatai a tervek szerint 2011-ben fejeződnek be. A torinóiak mellett az Internazionale is szeretne elköltözni a San Siróból, ez esetben az AC Milan megvenné a létesítményt, továbbá a Fiorentina is új stadion építésén gondolkodik.