Vágólapra másolva!
Szerdán a labdarúgó vb-selejtezők hetes csoportjában az első két helyezett, Szerbia és Franciaország találkozik egymással. A szerb szövetség felszólította a hazai szurkolókat, hogy ne fütyüljenek a francia himnusz alatt. A vendégek csapatkapitánya, Thierry Henry tagadja, hogy bírálta volna Raymond Domenech szövetségi kapitányt.

Kulcsfontosságú mérkőzést játszik a 7. selejtezőcsoportban Szerbia Franciaországgal. Hét forduló után a szerbek 18 ponttal vezetnek a 14 pontos franciák előtt.

Dragan Diljas, Belgrád polgármestere azt mondta, hogy a Marseillaise a szabadság dala és mivel a szerbek mindig is a szabadságért küzdöttek, arra kéri a drukkereket, tiszteljék meg az ellenfelet azzal, hogy csendben hallgatják végig a himnuszukat. A szerb szurkolók korábban a válogatott mérkőzései alkalmával többször füttykoncerttel és zajongással zavarták meg a vendégek himnuszát.

A belgrádi média hozzátette: az ilyen jellegű rendbontás akár azt is eredményezheti, hogy a francia futballisták levonulnak a gyepről és megtagadják a játékot.

A franciák egyelőre azonban a belső ügyeikkel vannak elfoglalva. Raymond Domenech együttese szombaton hazai pályán csak 1-1-et játszott Romániával, a hírek szerint a mérkőzés előtt Thierry Henry élesen bírálta az edzőt, mondván: a csapattagok unják az edzéseket, nem tudják, hogyan kellene játszaniuk, mit kell tenniük a pályán, és az együttesnek nincs stílusa.

A Barcelona csatára hétfőn azonban tagadta a híreket: "Nem mondtam ilyet. Volt egy építő jellegű megbeszélésünk, de hogy miről esett pontosan szó, annak a csapattagok és a kapitány között kell maradnia. A hangulat nagyszerű a játékosok között, bár ezt meglehetősen nehéz kommunikálni a szurkolóink felé, miközben nem nyerünk meccseket."

Amennyiben szerdán Szerbia nyer, először jut ki önálló országként világversenyre, a franciák viszont már csak csoportmásodikok lehetnek.