Vágólapra másolva!
Vasárnap Európába utazott, így elkerülte a hétfői szövetségi egyeztető tanácskozást Diego Maradona, az argentin labdarúgó-válogatott szakvezetője.

"Egy olaszországi pihenőhelyre utazott tegnap" - közölte személyi orvosa, Alfredo Cahen, aki közelebbit nem volt hajlandó elárulni a játékosként 1986-ban világbajnok jelenlegi szövetségi kapitány tartózkodási helyéről. A sajtóban több helyen az jelent meg, hogy Maradona Spanyolországban tartózkodik.

Az Argentin Labdarúgó Szövetségben (AFA) hétfőre fontos tanácskozást hívtak össze, melyen Julio Grondona, az AFA elnöke - spanyol sajtóértesülések szerint - arról akarta meggyőzni a Maradonát, hogy az eddigieknél jobban támaszkodjon volt szakvezetőjére, a szövetség jelenlegi főigazgatójára, Carlos Bilardóra. Utóbbi egyébként a hétvégén megvédte egykori legjobb játékosát.

Maradona orvosa hangsúlyozta, hogy az utazás már egy hónapja tervben volt, s az a pihenést, regenerálódást szolgálja.

"Nem kórházi ellátásról van szó" - tette hozzá, azt is megemlítve, hogy a szövetségi kapitány "tíz-tizenkét napja átesett néhány vizsgálaton, melyek eredménye kielégítő volt".

Maradona irányításával az argentin válogatott hat fellépéséből négyet elvesztett, a világbajnoki selejtező-sorozatban pedig az ötödik helyre csúszott vissza a dél-amerikai zónában. Ha nem sikerül előrelépnie a hátralévő két forduló során, pótselejtezőre kényszerül - feltéve, ha újabb csapat elé nem kerül.