Vágólapra másolva!
Tíz évig szerepelt a Premier Legaue-ben, s lehet, ismét visszatér az angol élvonalba Fredrik Ljungberg. Az Arsenal és a West Ham United egykori csillaga sérülések miatt már-már visszavonult a labdarúgástól, amikor elfogadta a Seattle Sounders ajánlatát, de olyan jól megy a játék, hogy a svéd Aftonbladet információja szerint az Arsenal és a Chelsea is megszerezné.

"Hétvégi találkozás Wengerrel" - hirdeti a svéd Aftonbladet cikkének címe, amely arról számol be, hogy az Ágyúsok egykori csillaga, a svéd Fredrik Ljungberg visszatérhet a londoni sztárcsapathoz.

A stockholmi lap szerint a szélső ugyanazt az utat járhatja be, mint David Beckham: télen kölcsönbe kerülhet Európába. Akkor, amikor az amerikai bajnokságban (MLS) éppen szünet lesz.

Ljungberg 1998-ban szerződött a Halmstadból az Arsenalba, ahol kilenc év alatt 216 mérkőzésen 46 gólt szerzett. Tagja volt 2002-ben és 2004-ben aranyérmet szerző csapatnak, 2002-ben, 2003-ban és 2005-ben FA-kupát nyert.

Sérülései miatt 2007-ben elhagyta az Arsenalt, egy szezon erejéig a West Ham Unitedhez szerződött, majd 2008 októberében váratlanul az amerikai bajnokságban szereplő Seattle Soundershez igazolt.

Az Aftonbladet úgy tudja, július 18-án Carlo Ancelotti vette fel először a kapcsolatot a játékossal, a Chelsea ugyanis a Seattle ellen játszott barátságos mérkőzést. Az elképzelések szerint Ljungberg a januári átigazolási időszakban érkezett volna kölcsönbe, az Afrikai Nemzetek Kupája miatt ugyanis a csapat számos játékosát nélkülözi majd.

A csütörtöki FIFA-határozat azonban egyelőre kizárta a Chelsea-t az átigazolásokból, de Ljungberg londoni útja nem lesz hiábavaló. A hírek szerint ugyanis Arséne Wenger szintén leül tárgyalni a labdarúgóval, s nem elképzelhetetlen, hogy a január 1-től április 15-ig tartó időszakra szerződteti egykori kedvencét.