Vágólapra másolva!
Az olasz rendőrség kihasználta, hogy Diego Maradona egy meranói fürdőhelyen próbál megszabadulni felesleges kilóitól, és adótartozásának behajtása részeként lefoglalta az argetin szövetségi kapitány fülbevalóit.  

Maradona múlt vasárnap érkezett az észak-olaszországi üdülőhelyre, az általános vélekedés szerint gyakorlatilag elmenekülve az argentin futballszövetség hétfői tanácskozása elől, amelyet a válogatott gyenge szereplése miatt hívtak össze. A sokat kritizált szövetségi kapitány egy fogyasztóklinika kezelésen vesz részt, hogy megszabauljon 5-7 klió súlyfeleslegtől és a felgyülemlett stressztől.

Nyugalmat azonban itt sem találhatott, az olasz rendősrség ugyanis meglátogatta őt, hogy megpróbálja behajtani 37 millió euróra becsült adóhátralékát, amelyet a Maradona 1984-1991 között, a Napoli játékosaként halmozott fel.

Mivel korábban bírósági végzés is született arról, hogy Maradona bármely értéke lefoglalható, a hatóság magával vitte a futballsztár mintegy négyezer eurót érő fülbevalóit. Három évvel ezelőtt már sor került egy hasonló akcióra, Maradonának nápolyi látogatása során két Rolex-óráját kellet átadnia a rendőröknek, amivel körülbelül tízezer eurót törlesztett a tartozásából.

Az argentin válogatott jelenleg csak az ötödik helyen áll a dél-amerikai selejtezőcsoportban, így veszélybe került a szereplése a 2010-es dél-afrikai világbajnokságon.