Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) vizsgálatot indított a Manchester City ellen, hogy kiderítse, az angol klub tavaly milyen körülmények között szerződtette a francia Rennes-től a 17 éves Jeremy Helant.

Amennyiben bebizonyosodik, hogy szabálytalanul, etikátlanul szerezte meg a tehetséget, abban az esetben a Premier League-ben érdekelt csapatot meghatározott időre eltilthatják az igazolásoktól.

A múlt héten a Chelsea járt így, mert 2007-ben, Gael Kakuta leigazolásával kapcsolatban vitába keveredett a francia Lens csapatával. A londoniak ugyanis arra ösztönözték a fiatal francia csatárt, hogy szegje meg a Lens-nal érvényes megállapodását és igazoljon hozzájuk. A Chelsea a következő két átigazolási időszakban nem szerződtethet új játékost.

A FIFA egyúttal 780 ezer euró megfizetésére kötelezte Kakutát, valamint négy hónapra eltiltotta őt a futballtól. A Chelsea-nek, amely fellebbez az ítélet ellen, 130 ezer eurós kártérítést kell fizetnie a Lensnak.

A Manchester Unitednak is van egy gyanús ügye: a francia Le Havre azt állítja, hogy az MU elcsábította 16 éves tehetségét, Paul Pogbát és komoly összeget ajánlott fel a középpályás szüleinek. Az angol klub cáfolja ezt és jogi lépésekkel fenyegetőzik.