Vágólapra másolva!
Az Ajax támadója, Luis Suárez már Marco van Basten és Ruud van Nistelrooy nyomdokain jár a holland bajnokságban. Az uruguayi csatárt a Real Madriddal és a Milannal is kapcsolatba hozták korábban, de Josep Guardiola, a Barcelona edzője is figyeli egy ideje.

Alighanem Európa egyik legjobb formában lévő támadója az Ajax Amsterdam uruguayi klasszisa, Luis Suárez. A csatár ebben a szezonban már két mesternégyest is szerzett: az Európa Liga selejtezőjében a Slovan Bratislava ellen, majd a bajnokság legutóbbi fordulójában a Venlo elleni találkozón hajtotta végre ezt a bravúrt. A csatár hét forduló után már tíz gólnál jár az Eredivisie-ben, ilyen jó mutatóval a holland bajnokság ezen szakaszában korábban csak két futballista büszkélkedhetett: Marco van Basten és Ruud van Nistelrooy.

Nem meglepő, hogy több európai sztárklub is érdeklődik a dél-amerikai játékos iránt. Az év első felében még elsősorban az AC Milannal hozták kapcsolatba Suárezt, aki ugyanakkor egy nyilatkozatában bevallotta: mindig is arról álmodott, hogy a Real Madridban szerepelhessen. Ehhez képest viszont a legújabb hírek szerint a Barcelona is figyeli.

A katalán napilap, az El Mundo Deportivo úgy tudja, hogy a Barca edzője, Josep Guardiola már az előző idényben is többször küldött megfigyelőket az Ajax meccseire Suárez miatt, és a nyáron is fontolgatta, hogy bejelentkezzen a játékosért, de akkor nem lett ajánlat az érdeklődésből. Ha azonban Suárez továbbra is ilyen formában játszik, akkor ez már csak idő kérdése. A Luis Suárez név a Barcelonánál egyszer már bejött.

További átigazolási hírek:

A Wigan Athletic a legutóbb a Paris Saint-Germainben szerepelt kameruni középpályást, Modeste M'Bamit teszteli.

A Bayern Münchent a Celtic ír szélsőjével, Aiden McGeadyvel hozták hírbe.

A Schalke 04 érdeklődik a Freiburg csatára, Mohamed Idrissou iránt.

A Lazio megszerezte az uruguayi Danubio fiatal támadóját, Gonzalo Barretót, aki azonban csak jövőre csatlakozhat a római klubhoz, mert még nincs 18 esztendős.

A Standard Liege leigazolta a klub nélküli francia középpályást, Olivier Dacourt-t.

A Newcastle United kölcsönvette az Aston Villa csatárát, Marlon Harewoodot.

Az Arsenal megfigyelői egyre sűrűbben látogatják az Osasuna mérkőzéseit, a korosztályos válogatott védő, César Azpilicueta miatt.